Amazon je već obnovio The Wheel of Time za 2. sezonu!

Već i ptičice na grani znaju da se radi na tv adaptaciji epskog književnog serijala The Wheel of Time, autora Roberta Jordana (James O. Rigney Jr.). Još 2018. je službeno potvrđeno da će Amazon Studios zajedno s kućom Sony Pictures Television prodicirati seriju. Zatim smo saznali da će glavnu ulogu tumačiti Rosamund Pike (Gone Girl, Jack Reacher, Die Another Day) kao Moiraine Damodred, a u međuvremenu je otkriveno još imena glavne glumačke postave: Josha Stradowski (Instinct) kao Rand al’Thor, Marcus Rutherford (Obey) kao Perrin Aybara, Barney Harris (Long Halftime Walk) kao Matrim Cauthon, Zoë Robins (The Shannara Chronicles) kao Nynaeve al’Meara, Madeleine Madden (Dora and the Lost City of Gold) kao Egwene al’Vere, Michael McElhatton‘s (Game of Thrones, Chernobyl) kao Tam Al’Thor i Daniel Henney (Criminal Minds) kao Lan Mandragoran.

No zadnja, i to poprilična novost je službena obnova serije za drugu sezonu iako je prva sezona tek krenula u produkciju, u rujnu ove godine. Zanimljivo je i to da su lokacije snimanja Prag (Češka), Slovenija i Hrvatska.

Prva sezona serije se očekuje 2020. godine, dok se druga očekuje 2021. godine. Showrunner, scenarist i glavni izvršni producent je Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D., Chuck). Ostale izvršne producente čine: Larry Mondragon i Rick Selvage za Red Eagle Entertainment (Winter Dragon), Ted Field i Mike Weber za Radar Pictures (Jumanji: Welcome to the Jungle, Winter Dragon), Darren Lemke (Shazam!, Goosebumps, Winter Dragon), Marigo Kehoe i Uta Briesewitz (Westworld) koja će ujedno i režirati prve dvije epizode serije.

Smještena u svijet gdje magija postoji, ali je mogu koristiti samo žene, priča prati Moiraine, članicu “sjenovite” i utjecajne ženske organizacije Aes Sedai. Ona kreće na opasno putovanje s pet mladih muškaraca i žena, jer vjeruje da bi upravo jedno od njih moglo biti reinkarnacija iznimno jake individue za koju proročanstvo kaže da će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo.

The Wheel of Time je fantasy serijal od ukupno 14 knjiga koji započinje s naslovom The Eye of the World iz 1990. godine, a zvršava s A Memory of Light kojeg je nakon smrti autora 2007. završio Brandon Sanderson. No postoji i tkz. nulta knjiga, a riječ je o prikvelu koji se događa 20 godina prije prve knjige. Taj se roman zove New Spring, a Jordan ga je napisao proširivši novelu (objavljenu u antologiji Legends Roberta Silverberga) i objavio 2004. godine.

Domaće fanove će sigurno razveseliti i vijest da je Hangar 7 osigurao prava i trenutno priprema prijevod prve tri knjige serijala The Wheel of Time!

The Wheel of Time
Fotografija glumačke ekipe s početka produkcije.

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics