SDCC: 2. sezona Appleove serije Silo stiže u studenom!

Na San Diego Comic-Conu prikazan je i ekskluzivni prvi pogled na drugu sezonu distopijske SF serije Silo (Silos), za koju sada znamo da na Apple TV Plus premijerno stiže već 15. studenog. Tijekom panela, showrunner serije Graham Yost i glavna glumica Rebecca Ferguson predstavili su napeti isječak iz prve epizode nadolazeće sezone.

Isječak počinje s Juliette koja se kreće nečim što izgleda kao napušteni silos. Oslanjajući se na svoje dugogodišnje inženjersko znanje, izrađuje funkcionalni most za prelazak preko srušene staze. Dok se glazba pojačava, Juliette se privezuje za stabilnu stranu i prelazi preko svoje improvizirane staze. Napetost je opipljiva jer je njezina tvorevina počinje izdavati, a struktura se počinje urušavati. U očajničkom potezu, Juliette juri preko i jedva se hvata s druge strane dok most pada. Kako bi se popela na sigurno, prisiljena je odrezati uzicu kojom je bila privezana. Nakon što se uspjela popesti, iz dubine silosa počinje svirati jeziva melodija “Moon River”. Juliette prati proganjajuću melodiju, prolazeći pored mrtvih tijela i višestrukih škrabotina po zidovima, a na jednoj piše: “Ući ćemo prije ili kasnije.” Pronalazi zaključana vrata s crvenom tipkovnicom i pokušava ih otvoriti, samo da bi je prestrašio par očiju koji se pojavio kroz mali prozor. Čovjek iza vrata, kojeg tumači Steve Zahn, jezivo joj govori da razumije zašto je pokušala otvoriti vrata, ali ako pokuša ponovno, on će je ubiti.

Steve Zahn (The White Lotus) tumači vrlo važan lik Soloa. Zahn je u sklopu panela svoj lik opisao vrlo šturo kao “sredovječnog 10-godišnjaka”.

Osim Zhana i Ferguson, u drugoj sezoni ćemo između ostalog gledati i Commona, Tima Robbinsa, Iaina Glena, Harriet Walter, Chinazu Ucheja, Avija Nasha, Alexandriu Riley, Shanea McRaea, Remmie Milner, Clare Perkins, Billyja Postlethwaitea, Ricka Gomeza, Caitlin Zoz i Tanyu Moodie.

Mi koji nismo bili dovoljno sretni da pohodimo ovogodišnji SDCC do sada smo imali prilike vidjeti samo par fotografija iz druge sezone koje su bile objavljene još u lipnju, a sada povodom SDCC-a objavljen je prvi službeni banner i još par fotografija koje možete potražiti ispod članka.

Premijera druge sezone imat će dvije ključne niti priče, s jednom koja prati Juliette dok istražuje napušteni silos, i drugom koja otkriva što se tamo dogodilo u nekom trenutku u prošlosti. Prema tvorcu serije, postoji opasnost da se ono što se dogodilo u ovom misterioznom silosu dogodi i u Julietteinom.

Recenziju prve sezone serije možete pronaći ovdje.

Check Also

Prvi trailer za SF film Mickey 17!

Prvi teaser za SF film Mickey 17 dobili smo još u prosincu 2022. godine, a …

Ekskluzivni isječak iz animiranog Netflixovog filma The Witcher: Sirens Of The Deep

Netflix je najavio kako će njihov animirani fantasy film The Witcher: Sirens of the Deep …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics