Battlestar Galactica: nadolazeći reboot ima novog showrunnera

Neko vrijeme vladalo je zatišje što se tiče novog reboota SF serije Battlestar Galactica. Zadnji put kada smo pisali nešto konkretnije o projektu bilo je 2020. godine, kada smo saznali da nije riječ o klasičnom rebootu, odnosno da se ne radi o direktnom remakeu nego svojevrsnom spin-offu. Tom prilikom također je otkriveno da će se radnja serije odvijati u istom svemiru kao i Syfyjev reboot. Vjerojatno već pogađate da sada imamo za podijeliti nešto novo vezano uz projekt, a to je da je Derek Simonds (The Sinner) preuzeo obaveze koje je svojedobno nosio Michael Lesslie (The Little Drummer Girl), kao scenarist, showrunner i izvršni producent.

Lesslie je 2020. najavljen kao scenarist, showrunner i izvršni producent, da bi već u ožujku 2021. bilo objavljeno da napušta projekt radi drugog angažmana. Taj drugi angažman je rad na Huluovoj SF seriji Maddaddam, tv adaptaciji književne trilogije Margaret Atwood, koja u fokusu ima korupciju, ljubav i zlokobni genetski inženjering.

Nova Battlestar Galactica i dalje se razvija za Peacock, kao strastveni projekt Sama Esmaila (Mr. Robot) — velikog fana originala — čija tvrtka Esmail Corp. producira tkz. reboot. Esmail je i dalje izvršni producent, pa se čini vrlo vjerojatnim da ono što je prvotno izjavio i dalje stoji. A to je da ova verzija Battlestar Galactice neće biti remake kultne serije iz 2004., pa čak ni remake originala iz 1978. Umjesto toga, ovo će biti “nova priča unutar mitologije”.

Zanimljivo je i to da Universal radi na filmskoj adaptaciji Battlestar Galactice, ali o tom projektu ima malo informacija. O njemu smo pak zadnji put pisali 2022. godine. Ono što znamo je da će Simon Kinberg (Invasion) pisati i producirati taj filmski projekt. Također, znamo i da je Kinberg još 2022. otkrio da tv i filmski projekt imaju sinergiju i konstantnu međusobnu komunikaciju. “Zbližili smo se i jako smo se dobro provodili zajedno, a dobit ćemo u nedostatku boljeg izraza, što je pretjerano korišten izraz, zajednički svemir.”

Check Also

Prvi pogled na Davida Corensweta kao novog Supermana

Za malo više od godinu dana stiže nova filmska verzija Supermana koja će biti dio …

Prvi isječak iz Coppolinovog filma Megalopolis

Iako smo do sada dobili prvi pogled na film, prvo u vidu jedne, a zatim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics