Renfield: nove fotke i zanimljivost vezane uz nastajanje filma!

Prvi trailer za film Renfield dobili smo još na početku ove godine, a sada su stigle nove fotografije i par zanimljivosti. Za one koji ne znaju Renfield je horor komedija koja u fokusu ima Drakulinog slugu. Sluga grofa Drakule vreba u sjeni otkako se pojavio u istoimenom romanu Brama Stokera iz 1897. godine. Unatoč pojavljivanju u brojnim adaptacijama Drakule, s nezaboravnim portretima Klausa Kinskog i Toma Waitsa, Renfield nikada nije postao prepoznatljivo ime. Novi film o mitu o Drakuli će to nastojati promijeniti. No problem je što je Drakula upečatljiviji lik čak i kada je sveden na sekundarnu ulogu, pa je neminovno da će krasti svaku scenu u kojoj će se pojaviti, pogotovo jer ga tumači Nicolas Cage.

“Koncept Drakule je sam po sebi izazov. To je već odrađeno toliko puta. Odrađeno je i jako dobro, ali također i loše. Svakako se divim Christopheru Leeju i Franku Langelli i Beli Lugosiju i Garyju [Oldmanu]. Ali htio sam vidjeti mogu li unijeti nešto svježe u lik. A također sam nekako uvijek znao da to moram učiniti u nekom trenutku. Vratio sam se Christopheru Leeju, u smislu njegovog načina govora, ali to je zapravo bila samo početna točka. Poznavao sam Christophera. Odradili smo zajedno malu scenu u Season of the Witch i jako mi se dopao. Imali smo puno lijepih razgovora i prilično me podsjetio na mog oca Augusta. Tako da je od tada zaprvo moj otac postao glavna inspiracija za mene. No još važnije od posuđivanja od mog oca ili od Christophera Leeja, je da se tu radi o psihi lika. Ovisnost o krvi nije različita od ovisnosti o alkoholu, heroinu ili seksu, pa sam razmišljao o tome kako ta požuda može nekoga odvesti u mračnije dimenzije.” – izjavio je Cage.

Zlo se ne proteže kroz vječnost bez male pomoći. U ovoj modernoj čudovišnoj priči o Drakulinom odanom slugi, Nicholas Hoult tumači Renfielda, izmučenog pomoćnika najnarcisoidnijeg šefa u povijesti, Drakule, kojeg je utjelovio Nicolas Cage. Renfield je prisiljen pribaviti plijen za svog gospodara i izvršiti sve njegove naredbe, bez obzira koliko su nemoralne ili izopačene. Ali sada, nakon stoljeća ropstva, Renfield je spreman vidjeti postoji li život izvan sjene Princa tame. Kad bi samo mogao smisliti kako okončati svoju suovisnost.

Uz Houlta i Cagea u ostalim glavnim ulogama su Awkwafina (The Farewell, Shang-Chi and the Legend of Ten Rings), Ben Schwartz (Sonic, The Afterparty) i Adrian Martinez (The Secret Life of Walter Mitty, Focus), Shohreh Aghdashloo (The Expanse), Bess Rouss (Other Space) i James Moses Black (S.O.Z: Soldados o Zombies). Redatelj filma je Chris McKay (The Tomorrow War, LEGO Batman Movie), dok scenarij potpisuje Ryan Ridley (Ghosted series, Rick & Morty) prema originalnoj ideji Roberta Kirkmana (The Walking Dead, Invincible).

“Ovo je mnogo čudniji soufflé nego što itko očekuje. To je akcijski horor i komedija o radnom mjestu. To je film s Drakulom, ali o Renfieldu.” – izjavio je McKay.

Renfield u kina stiže 14. travnja.

Renfield

Renfield

Renfield

Renfield

Check Also

Prvi trailer i poster za film Mufasa: The Lion King

Kralj se vratio! Walt Disney Pictures objavio je prvi teaser trailer i poster za film …

Neuromancer: otkriveno je tko će tumačiti glavnu ulogu u Appleovoj adaptaciji

Da je Apple TV Plus i službeno naručio seriju Neuromancer, adaptaciju kultnog i nagrađivanog cyberpunk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics