Kratki film Zen – Grogu and the Dust Bunnies stigao je na Disney plus platformu!

Nakon par dana špekuliranja o misterioznom projektu između legendarnog Studija Ghibli i Lucasfilma, jučer je konačno otkiveno o čemu je točno riječ. Potvrđeno je da se doista radi o kratkom filmu u čijem fokusu je mali, svima obožavani Grogu odnosno većini poznat kao Baby Yoda. Naslov kratkog animiranog filma je Zen – Grogu and the Dust Bunnies i ono što je još zanimljivije je da ga možete pogledati već danas, ekskluzivno na Disney plus platformu. Kratki film je lansiran povodom obilježavanja treće godišnjice The Mandaloriana, a zamišljen je kao iznenađenje za fanove. Projekt po prvi put ujedinjuje legendarni japanski studio za animaciju s Lucasfilmom, što je samo po sebi monumentalno!

No ovo nije prvi put da se Lucasfilm udružio s anime studijem. 2020. godine, Lucasfilm je angažirao animacijske studije u Japanu za izradu devet kratkih filmova za njihovu antologijsku seriju Star Wars: Visions, također za Disney plus platformu. To je svakom studiju omogućilo da osmisli bilo koju pripovijest unutar Star Wars svemira. Prva sezona serije premijerno je prikazana u rujnu 2021., a druga sezona — koja se širi izvan Japana na studije u Africi, Europi i Indiji — se očekuje na proljeće 2023. godine.

Ručno crtani kratki animirani film Zen – Grogu and the Dust Bunnies režirao je Katsuya Kondo (dizajner likova za filmove Kiki’s Delivery Service, Ponyo, Earwig and the Witch), a glazbu je napisao Ludwig Göransson, skladatelj serije The Mandalorian i filmova Black Panther. Iako je film jako kratak i bez dialoga, vrlo je simpatično ostvarenje.

Zen - Grogu and the Dust Bunnies

Check Also

Igrani film Masters of the Universe konačno ima datum premijere!

Konačno je postavljen datum za dugoočekivani igrani film Masters of the Universe (Gospodari svemira), na …

Prvi trailer za SF horor film Lumina

Objavljen je prvi trailer za SF horor film Lumina. Redatelj, scenarist i producent je Gino …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics