The Peripheral: prvi teaser za Amazonovu adaptaciju Gibsonovog romana!

Amazon Studios konačno je objavio prvi teaser trailer i poster za tv adaptaciju SF romana The Peripheral, autora Williama Gibsona. Riječ je o seriji na kojoj se radi još od travnja 2018. kada su se projekta uhvatili Lisa Joy i Jonathan Nolan. Već tada je Amazon naručio seriju putem direktne narudžbe (script-to-series). Scenarij za adapataciju potpisuje Scott B. Smith (A Simple Plan), koji je ujedno showrunner i jedan od izvršnih producenata. Redatelj i izvršni producent je Vincenzo Natali (Cube, In the Tall Grass), dok su ostali izvršni producenti Greg Plageman (Person of Interest), Jonathan Nolan i Lisa Joy (Westworld), Athena Wickham (Westworld), i Steven Hoban (In the Tall Grass).

Flynne Fisher živi u ruralnom dijelu američkog juga, radi u lokalnoj 3D tiskari, dok zarađuje prijeko potreban dodatni novac igrajući VR igre za bogate ljude. Tako se jedne noći pomoću specifičnog headseta našla u futurističkom Londonu — elegantnom i tajanstvenom svijetu, primamljivo drugačijem od njezinog vlastitog teškog života. Ali ovo nije kao nijedna igra koju je ikada igrala: Flynne počinje shvaćati da to nije virtualna stvarnost… nego stvarnost. Netko je u Londonu, sedamdeset godina u budućnosti, pronašao način da otvori vrata u Flynnein svijet. I koliko god da je London krajnje zavodljiv… ujedno je i opasan. Dok Flynne pokušava otkriti tko je povezao njihove svjetove i s kojom svrhom, njezina prisutnost ovdje pokreće opasne sile… sile koje namjeravaju uništiti Flynne i njezinu obitelj u vlastitom svijetu.

Seriju predvode Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) kao Flynne Fisher i Jack Reynor (Midsommar) kao Burton. Ostale uloge tumače Gary Carr (The Deuce), Eli Goree (One Night in Miami), Louis Herthum (Westworld), JJ Feild (TURN: Washington’s Spies), T’Nia Miller (The Haunting of Bly Manor), Charlotte Riley (Peaky Blinders), Alexandra Billings (The Conners), Adelind Horan (The Deuce), Alex Hernandez (UnReal), Katie Leung (Chimerica), Julian Moore-Cook (Peaky Blinders), Melinda Page Hamilton (Messiah), Chris Coy (The Deuce) i Austin Rising (Alt).

Serija The Peripheral na Amazon Prime stiže 21. listopada s prvom epizodom od ukupno njih osam.

William Gibson kanadsko-američki je autor kojem se pripisuje kiberpank kao podžanr SF-a. Iskovao je termin “cyberspace” i populariziro ga u svojem debitantskom romanu Neuromancer iz 1984. godine.

Prigodno, ove godine se očekuje i hrvatski prijevod romana The Peripheral koji će objaviti nakladnička kuća Hangar 7.

The Peripheral

Check Also

Tama se uzdiže u novom traileru za Star Wars seriju The Acolyte!

S obzirom da je danas May the 4th nije čudno da su Disney i Lucasfilm …

The Boys: mogu li stvari postati još luđe, trailer za 4. sezonu kaže da mogu!

Prime Video je objavio puni trailer za 4. sezonu njihove netipične, ali odlične superherojske serije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics