Zmajeva kuća: Miguel Sapochnik napušta funkciju showrunnera i redatelja HBO-ove serije!

Miguel Sapochnik, redatelj i jedan od showrunnera HBO-ove serije Zmajeva kuća (House of the Dragon) napušta projekt, tek što je isti uspješno lansirao prve dvije epizode. Navodno Sapochnik napušta seriju jer mu je dosta iscrpljujućeg trogodišnjeg rada na njoj. I dalje će ostati potpisan kao izvršni producent na seriji, ali od sada će ulogu showrunnera samostalno nositi Ryan Condal. No, seriji se radi ove promjene pridružuje još jedno redateljsko ime – Alan Taylor. Fanovima Igre prijestolja bi svakako trebao biti poznat, s obzirom da je režirao ukupno sedam epizoda, uključujuće neke vrlo istaknute poput Hardhome i Battle of the Bastards. Taylor je također nedavno režirao i The Many Saints of Newark, filmski prikvel Sopranosa.

“Zadovoljstvo je i čast vratiti se na HBO, uranjajući u svijet Targaryena. Radujem se bliskoj suradnji s Ryanom dok Zmajeva kuća kreće u drugu sezonu. Ryan, Miguel i George pokrenuli su izvanrednu priču u bogatom i fascinantnom svijetu. Povratak u Westeros bit će veliki pothvat i veselim se izazovu.” – izjavio je Taylor.

“Miguel Sapochnik napravio je nevjerojatan posao na prvoj sezoni Zmajeve kuće, uspostavivši njen prepoznatljiv izgled i dojam. Bez njega se ova serija jednostavno ne bi mogla ovako posložiti. Iako bismo voljeli da je Miguel nastavio raditi na istoj funkciji, oduševljeni smo njegovom kontinuiranom suradnjom u ovom novom kreativnom kapacitetu.” – izjavio je HBO.

Zanimljivo je to da je Condal nedavno izjavio kako je Sapochnik oklijevao da se pridruži seriji Zmajeva kuća. Condal se prisjetio da je Sapochnik prolazio kroz mnogo kolebanja. Nije htio raditi na projektu tako sličnom Igri prijestolja, dok je s druge strane očito volio raditi s Ryanom.

Kreativni tim Zmajeve kuće trenutno je fokusiran na dovršetak specijalnih efekata prve sezone i pisanja scenarija za drugu sezonu. Budući da je snimanje prve sezone trajalo 10 mjeseci i dodatnih devet mjeseci rada na VFX-u, serija će se s drugom sezonom najvjerojatnije vratiti tek 2024. godine.

U međuvremenu HBO je objavio i prve promo fotografije za treću epizodu prve sezone.

Zmajeva kuća

Zmajeva kuća

Zmajeva kuća

Zmajeva kuća

Zmajeva kuća

Zmajeva kuća

Zmajeva kuća

Check Also

Prvi trailer i poster za film Mufasa: The Lion King

Kralj se vratio! Walt Disney Pictures objavio je prvi teaser trailer i poster za film …

Otkriveno je tko će tumačiti glavne uloge u filmu 28 Years Later

Glumačka postava za dugoočekivani nastavak franšize je objavljena, pa će tako glavne uloge u filmu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics