The Matrix: Resurrections, službena potvrda naslova i opis prvog trailera!

Warner Bros. je u sklopu prezentacije na CinemaConu objavio prvi teaser trailer za Matrix 4 odnosno The Matrix Resurrections koji je sada i službeno potvrđen kao naslov filma. Studio još nije pustio trailer na internet za široku publiku, ali dok nestrpljivo čekate donosimo vam opis onoga što su sretni gledatelji imali prilike vidjeti na ovogodišnjem CinemaConu u Las Vegasu.

Trailer započinje s Thomasom Andersonom (Keanu Reeves) na terapiji, koji govori svom terapeutu (Neil Patrick Harris): “Imao sam snove koji nisu bili samo snovi. Jesam li lud?” On osjeća da nešto sa svijetom nije u redu, ali se ne sjeća što je Matrix. Kasnije nailazi na ženu (Carrie Anne Moss) u kafiću. Rukuju se i čini se da postoji nešto između njih, ali niti jedno se ne sjeća drugoga. U međuvremenu, Thomas provodi dane uzimajući na recept plave tablete i pitajući se zašto su svi u njegovu svijetu zalijepljeni za svoje telefone – gledajući uokolo i shvaćajući da je jedini u prepunom dizalu koji ne gleda u uređaj.

Na kraju Thomas nailazi na čovjeka (Yahya Abdul-Mateen II) koji podsjeća na Morpheusa, borca ​​za slobodu kojeg je u originalnoj trilogiji tumačio Laurence Fishburne. Taj misteriozni čovjek daje Andersonu crvenu pilulu i uskoro vidimo njegove kadrove na kojima ima svoje nekadašnje moći, te kako uviđa Matrix za lažnu stvarnost kakva i jest. Video otkriva dosta sličnih kadrova kao u originalu, uključujući Nea koji se bori s likom nalik Morpheusu, te kadar Andersona u inkubatoru. Tu je i kadar Nea koji se gleda u ogledalo i vidi stariju verziju sebe.

Snimanje filma završeno je u studenom 2020., ali gotovo nikakvi detalji radnje do sada nisu bili poznati. Redateljica je Lana Wachowski, koja ujedno i potpisuje scenarij zajedno s Aleksandrom Hemonom i Davidom Mitchellom.

Uz Reevesa i Moss u četvrtom nastavku Matrixa ćemo opet gledati Jadu Pinkett Smith kao Niobe, Lamberta Wilsona kao The Merovingiana i Daniela Bernhardta kao agenta Johnsona. Tu su naravno i brojna nova imena poput Andrewa Caldwella, Priyanke Chopra, Jonathana Groffa, Jessice Henwick, Ellen Hoffman, Eréndire Ibarra, Tobyja Onwumerea, Maxa Reimelta, Christine Ricci i Briana J. Smitha.

The Matrix Resurrections u kina i na HBO Max platformu stiže 22. prosinca.

Check Also

Prvi trailer i poster za film Mufasa: The Lion King

Kralj se vratio! Walt Disney Pictures objavio je prvi teaser trailer i poster za film …

Otkriveno je tko će tumačiti glavne uloge u filmu 28 Years Later

Glumačka postava za dugoočekivani nastavak franšize je objavljena, pa će tako glavne uloge u filmu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics