Lisey’s Story: Apple je otkrio prvi pogled na adaptaciju Kingovog romana Lisey’s Story

Apple TV+ je konačno objavio prvi pogled na adaptaciju romana Lisey’s Story autora Stephena Kinga. Uz prve fotografije otkriven je i službeni datum premijere prve dvije epizode serije koje stižu 04. lipnja. Zanimljivost adaptacije je u tome što je roman kompletno prilagodio (svih osam epizoda) i napisao sami autor romana Stephen King. Seriju je režirao Pablo Larraín (Jackie) koji je ujedno i izvršni producent zajedno s Kingom, J.J. Abramsom, Benom Stephensonom, Juanom de Diosom Larraínom i Julianne Moore koja tumači glavnu ulogu.

Priča započinje nakon smrti Liseyinog muža Scotta Landona, poznatog pisca koji je za sobom ostavio riznicu zabilježenih sjećanja i mnoštvo materijala u njihovom zajedničkom domu. Lisey se u procesu čišćenja muževih stvari počinje suočavati s realnošću određenih potisnutih i zaboravljenih stvari. Kako joj se neželjeno u život upliće ludi obožavatelj njezinog pokojnog muža, ona se sve više prisjeća prošlosti i muževe mogućnosti da se transportira u drugi svijet. Umjesto planiranog, mirnog nastavljanja života nakon Scottove smrti, Lisey otvara Pandorinu kutiju, pravu istinu svog braka koje u zrcalu otkriva jedno lice previše…

“Htio sam reći nešto o braku, o dugom braku, i o slavnoj osobi, te o strani života koji je javan i strani života koji je privatan – i vratima između ta dva svijeta.” – izjavio je King za Vanity Fair.

Uz Moore (Kingsman: The Golden Circle) u titularnoj ulozi ostale glavne uloge tumače Clive Owen (The Knick), Joan Allen (Room), Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Dane DeHaan (ZeroZeroZero), Ron Cephas Jones (This Is Us) i Sung Kang (F9: The Fast Saga).

Roman Liseyna priča je objavljen još 2006. godine, a 2007. nominiran je za World Fantasy Award, dok je raniji isječak iz romana “Lisey and the Madman” objavljen u McSweeney’s Enchanted Chamber of Astonishing Stories 2004. te je iste godine nominiran za Bram Stoker Award. Kod nas je roman u prijevodu izašao 2008. godine u nakladi Algoritma.

Lisey's Story

Lisey's Story

Lisey's Story

Lisey's Story

Lisey's Story

Lisey's Story

Check Also

Novi trailer za SF seriju Orphan Black: Echoes

S obzirom da je skoro vrijeme za službenu dobrodošlicu Krysten Ritter u Klub klonova, nema …

Malci su dobili supermoći u novom traileru za Despicable Me 4!

Illumination i Universal objavili su novi trailer i poster za animirani film Despicable Me 4, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics