WandaVision: zavirite iza zastora ovog neobičnog Marvelovog miksa

Marvel će uskoro lansirati svoju prvu Disney Plus TV seriju, fokusiranu na Wandu Maximoff i Visiona, koji žive u čudnom svijetu domaćeg blaženstva nadahnutog sitcomom. EW je netom objavio neke nove detalje, ali i galeriju fotografija koje podcrtavaju poseban stil serije WandaVision. Fotke su iz prve epizode, a kad smo već kod prve epizode važno je istaknuti da je ona snimana pred “živom publikom”. I Paul Bettany i Elizabeth Olsen priznali su da su inicijalno bili vrlo nervozni zbog toga što su morali uvježbavati svoje ulaze i izlaze s ekipom za specijalne efekte koji su pak bili rađeni na old school način.

WandaVision crpi inspiraciju iz klasičnih sitcoma iz prošlosti, a kako bi prikazali Wandine telekinetičke moći, ekipa serije je koristila žice i stare trikove s kamerama, slične onima koji su se koristili u serijama poput Bewitched i I Dream of Jeannie. “Serija je ljubavno pismo zlatnom dobu televizije ” – izjavio je glavni scenarist i showrunner Jac Schaeffer. “Odajemo priznanje i počast svim tim fantastičnim serijama i ljudima koji su došli prije nas, [ali] isto tako pokušavamo zakoračiti u novi teritorij.” Detalji radnje se i dalje uglavnom drže u tajnosti, no znamo da se radnja odigrava nakon događaja filma Avengers: Endgame unatoč tome što je Vision naizgled umro u Infinity Waru. Međutim, u WandaVisionu je svima omiljeni ljubičasti android naočigled živ i zdrav – a Maximoff-Vision kućanstvo uskoro će se možda dobiti i prinovu!?

Kako je svakom sitcomu potreban dosadni iliti naporni susjed aka zabadalo, ni WandaVision nije iznimka i zato ima Agnes koju tumači Kathryn Hahn. “Oduvijek sam voljela taj dah ljudske magije koji imaju” – izjavila je Hahn o Marvelovom svemiru. “Nije da nikada nisam učinila nešto slično, ali pogotovo otkako sam postala mama, uvijek su me zanimali ti udari adrenalina i humanosti.”

“Imali su dugu i nježnu ljubavnu vezu, zar ne?” – izjavio je Bettany za romansu Wande i Visiona. “To je prilično neobična veza. Ona je vještica, on je robot. Ili umjetna osoba, ili što već preferite kao naziv.”

Serija započinje kao crno-bijela, nadahnuta sitcomima iz 50-ih i 60-ih poput I Love Lucy i The Dick Van Dyke Show, ali također vuče inspiraciju i iz procvata humorističnog žanra 80-ih i 90-ih (što ovdje dokazuje Hahnove grijalice za noge iz 80-ih).

A tu je i Monica Rambeau kao Teyonah Parris. Fanovi su Monicu već upoznali kao mladu djevojku u Kapetanici Marvel. I premda Marvel sav info o liku i dalje drži u tajnosti, te kako se odrasla Monica uopće uklapa u WandaVision, lik u stripovima ima dugu, herojsku povijest. Bila je prva žena Afroamerikanka Osvetnica, i često se borila rame uz rame s Wandom i Visionom.

WandaVision
Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff i Paul Bettany kao Vision.
WandaVision
Paul Bettany kao Vision i Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff.
WandaVision
Paul Bettany kao Vision i Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff.
WandaVision
Kathryn Hahn kao Agnes, Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff i Paul Bettany kao Vision.
WandaVision
Paul Bettany kao Vision i Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff.
WandaVision
Elizabeth Olsen kao Wanda Maximoff.
WandaVision
Kathryn Hahn kao Agnes.
WandaVision
Teyonah Parris kao Monica Rambeau.

Check Also

Prvi trailer i poster za film Mufasa: The Lion King

Kralj se vratio! Walt Disney Pictures objavio je prvi teaser trailer i poster za film …

Otkriveno je tko će tumačiti glavne uloge u filmu 28 Years Later

Glumačka postava za dugoočekivani nastavak franšize je objavljena, pa će tako glavne uloge u filmu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics