HBO radi na novoj adaptaciji romana Sfera Michaela Crichtona

HBO će adaptirati još jedan žanrovski roman Michaela Crichtona – Sferu (Sphere), objavljenu 1987. godine. Riječ je seriji čija će showrunnerica, scenaristica i izvršna producentica biti Denise Thé. Ona će na projektu surađivati s Lisom Joy, Jonathanom Nolanom i Athenom Wickham iz Kilter Filmsa (Westworld), te Robertom Downeyjem Jr.-om, Susan Downey i Amandom Burrell iz kuća Team Downey (Perry Mason) i Warner Bros. Television. Dakle, projekt je koprodukcija kuća Kilter Films, Team Downey i Warner Bros. TV.

Thé je nedavno radila kao izvršna producentica i scenaristica na trećoj sezoni HBO-ove serije Westworld. Poznata je i po pisanju i produkciji žanrovske serije Person of Interest, na kojoj je incijalno surađivala s sutvorcem Westworlda Jonathanom Nolanom, a radila je kao scenaristica i konzultantska producentica na Gothamu.

Američka mornarica otkriva svemirsku letjelicu na dnu Tihog oceana i šalje tim koji će je proučiti. Odmah otkrivaju da je letjelica sa Zemlje, ali i da već više od 350 godina sjedi na dnu oceana, što ih navodi da vjeruju kako je putovala nazad kroz vrijeme. Kad se ukrcaju na brod, otkrivaju masivani objekt u obliku sfere, koji izgleda kao da je izvanzemaljskog porijekla. Dok se tim nosi s intenzivnim pritiskom svog radnog okruženja, jedan član tima ulazi u sferu, a ubrzo nakon toga dolazi u kontakt s nečim što se čini kao vanzemaljski entitet – koji sebe naziva Jerry – i koji njihov strah može pretvoriti u stvarnosti…

Crichtonov roman je 1998. godine već adaptiran kao film, pod redateljskom palicom Barryja Levinsona. Glavne uloge u filmu su ostvarili Dustin Hoffman, Samuel L. Jackson, Sharon Stone, Liev Schreiber i Peter Coyote. Film nije dobro prošao ni kod publike, ni kod kritičara što zorno prikazuje i njegova ocjena na stranici Rotten Tomatoes, od svega 11% od kritičara, i 38% od publike. Autorici najave je film jako drag, unatoč svim njegovim manama. Što vi mislite, treba li nam nova adaptacija?

Check Also

The Boys: mogu li stvari postati još luđe, trailer za 4. sezonu kaže da mogu!

Prime Video je objavio puni trailer za 4. sezonu njihove netipične, ali odlične superherojske serije …

Igrani film Masters of the Universe konačno ima datum premijere!

Konačno je postavljen datum za dugoočekivani novi igrani film Masters of the Universe (Gospodari svemira), …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics