Spice Frontier: fantastični kratki SF film

Spice Frontier je nagrađivani kratki animirani film koji funkcionira kao “proof-of-concept” pilot za potencijalnu animiranu seriju. Prošlo je više od stoljeća od uništenja Zemlje. Bez svog matičnog planeta ljudi danas žive među 38 poznatih vanzemaljskih vrsta. Kent Williams želi postati kuhar, i objaviti kuharicu sa zemaljskim jelima. Željan otkriti kulinarske tajne svojih predaka, Kent i njegova kiborog pratiteljica C-LA putuju kosmosom u potrazi za rijetkim začinima sa Zemlje.

Spice Frontier rekreira veselu avanturističku atmosferu omiljenih svemirskih serija poput Fireflyja i obećava fleksibilan format. Ovdje u suštini nema ništa super novo, ali arhetipovi su vješto realizirani – Kentucky Williams (Brett Waldon) izvrsno spaja sarkazam i entuzijazam. Obično se uvali preko glave u bitci, ali se isto tako na njega može računati kad stvari postanu “guste”. C-LA (Laurie Catherine Winkel) je njegova moćna kiborg pratiteljica, koja donosi kompetentnost i nepokolebljivu predanost Kentuckyjevom pothvatu da rekreira davno nestalu zemaljsku kuhinju.

Film je napisao i režirao Jalil Sadool, a ko-redatelj je Adam Meyer. Jalil Sadool je također suosnivač i direktor Steamroller Studiosa, animacijske kuće koja stoji iza projekta.

Spice Frontier

Check Also

Prvi trailer za SF horor film Lumina

Objavljen je prvi trailer za SF horor film Lumina. Redatelj, scenarist i producent je Gino …

From: prvi teaser za 3. sezonu misteriozne SF horor serije

SF horor serija From je sa svojom prvom sezonom bila pravo otkriće. Nije se svidjela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics