The Platform: brutalni trailer za španjolski SF triler!

“Kada bi svi jeli samo onoliko koliko im je potrebno hrana bi došla i do najnižih razina.”

The Platform (El hoyo) je hvaljeni španjolski SF/horor triler koji je svoju premijeru imao na prošlogodišnjem TIFF-u. Upravo na TIFF-u je i odnio nagradu – People’s Choice Award. Iako je u Španjolskoj kao i u još par zemalja već bio prikazivan, na Netflix stiže tek za nekoliko tjedana pa je radi toga objavljen i novi trailer. Netflix je prava za prikazivanje kupio još prošle godine, a film ćete na streaming platformi moći pronaći od 20. travnja.

Kako Netflix kaže, film je iskrivljena društvena alegorija o čovječanstvu u njegovom najmračnijem i najgladnijem izdanju. To je otprilike i ono što će vam poručiti i trailer. Radnja filma je smještena u distopijskoj budućnosti, točnije u vertikalni zatvor s jednom ćelijom po nivou, i dvoje ljudi po ćeliji. Jedna jedina platforma za hranu i dvije minute dnevno za hranjenje. Zatvorenici na višim platformama se hrane bolje od onih na nižim, a jedan čovjek će nastojati to promjeniti…

Redatelj filma je Galder Gaztelu-Urrutia, a scenarij potpisuju David Desola i Pedro Rivero. Glavne uloge tumače Iván Massagué (Pan’s Labyrinth), Antonia San Juan (All About My Mother), Zorion Eguileor, Emilio Buale i Alexandra Masangkay.

The Platform

Check Also

Igrani film Masters of the Universe konačno ima datum premijere!

Konačno je postavljen datum za dugoočekivani igrani film Masters of the Universe (Gospodari svemira), na …

From: prvi teaser za 3. sezonu misteriozne SF horor serije

SF horor serija From je sa svojom prvom sezonom bila pravo otkriće. Nije se svidjela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics