Besplatno gledajte SF seriju Humans na Pickboxu

Pickbox je u svibnju uvrstio u svoju ponudu sve epizode hvaljene britanske SF serije Humans, a svake srijede, počevši od 06. lipnja, prikazivat će se i nove epizode treće sezone, usporedno s američkom premijerom.

Za one neupućene ponovit ćemo da je riječ o priči koja se bavi androidima – Synthovima, odnosno onime što će sve uzrokovati kada pojedini od njih postanu svjesni sebe. Serija je kako kroz prvu tako i kroz drugu sezonu ponudila uzbudljivu radnju, izvrsnu glumu i jako dobar scenarij unatoč već prilično sažvakanoj temi, kao i činjenici da se zapravo radi o seriji koja je adaptacija švedskog serijala Real Humans (Äkta människor).

Uloga Synthova glumcima nije bila lagana, producenti serije su inzistirali na satovima glume u takozvanoj Synth-školi, koja ih je učila kako se ponašati kao robot iliti Synth. Što je uključivalo usvajanje umjetnih pokreta, minimalne facijalne ekspresije i prilagođeni robotski glas. Osim toga, pisci serije orijentirali su se na svaki detalj serije, pa tako malo veći poznavatelji umjetne inteligencije, robotike i znanstvene fantastike mogu pronaći zanimljive stvari: reference na Karela Čapeka, poveznice s filmom “A. I.”, nazive knjiga koje se igraju konceptima bioetike, prvim pravilom robotike i konceptom duha u stroju.

Treća sezona prati buđenje Synthova na globalnoj razini i sve veće udaljenosti između njih i ljudske rase. Godinu dana nakon “zore svijesti”, desetkovana i potlačena populacija Syntha bori se za preživljavanje u svijetu koji ih mrzi i koji ih se boji. U podijeljenoj Britaniji Synthovi i ljudi se bore kako bi postigli mir. No kada se unutar zajednice Syntha počnu pojavljivati frakcije nada za stabilnost je ozbiljno ugrožena… Dok se obitelj Syntha: Mia (Gemma Chan), Niska (Emily Berrington) i Max (Ivanno Jeremiah) i dalje bore za pravo na preživljavanje; Joe (Tom Goodman-Hill), Laura (Katherine Parkinson) i njihova djeca Mattie (Lucy Carless), Toby (Theo Stevenson) i Sophie (Pixie Davies) se nastoje pomiriti s kataklizmičkim događajima prošle sezone.Treća sezona prati buđenje sintova na globalnoj razini i sve veće udaljenosti između njih i ljudske rase.

Treću sezonu gledajte od 06. lipnja na Pickboxu, a do 04. lipnja, odnosno kraja besplatnog perioda Pickboxa, pogledajte prethodne dvije sezone.

Check Also

Prvi trailer za SF horor film Lumina

Objavljen je prvi trailer za SF horor film Lumina. Redatelj, scenarist i producent je Gino …

From: prvi teaser za 3. sezonu misteriozne SF horor serije

SF horor serija From je sa svojom prvom sezonom bila pravo otkriće. Nije se svidjela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics