David Tennant i Michael Sheen tumačit će glavne uloge u SF seriji “Good Omens”

Uskoro nam stiže nova žanrovska serija “Good Omens” koja će se bazirati na istoimenom popularnom romanu autora Neila Gaimana i Terryja Pratchetta. Riječ je o mini seriji od ukupno šest, jednosatnih epizoda koja bi na male ekrane, odnosno Amazon Prime trebala stići 2018. godine. Good Omens nastaje u koprodukciji između Amazona i BBC-ja te će serija nakon prikazivanja na Amazon Primeu biti plasirana i na BBC. Kompletnu seriju je napisao i prilagodio sam Gaiman, a osim što potpisuje scenarij, imat će i funkciju showrunnera. Za režiju će biti zadužen Douglas Mackinnon (Doctor Who, Outlander).

Glavne uloge tumačit će Michael Sheen (Kingdom of Heaven, Midnight in Paris) kao Aziraphale i David Tennant kao Crowley (Doctor Who, Jessica Jones).

Radnja serije je smještena u 2018. godinu, kada se čovječanstvo nalazi na rubu apokalipse i priprema se za neizbježan sudnji dan. Ali, Aziraphale, pomalo zbunjeni anđeo, i demon Crowley, nisu entuzijastički nastrojeni po pitanju kraja svijeta. A, i ne mogu da pronađu Antikrista…

Ideja o snimanju ove serije postoji već duže vrijeme, ali do sada nije bila realizirana. Svojedobno se čak šuškalo da bi Terry Gilliam mogao snimiti igrani film po romanu, ali ni do toga nije došlo. Zanimanje za ekranizacije Gaimanovih djela značajno su porasla u zadnje vrijeme. Fox je 2015. godine predstavio seriju “Lucifer”, čiji je glavni lik preuzet iz Gaimanovog strip serijala Sandman, dok je Starz premijerno ove godine prikazao prvu sezonu serije “American Gods”, nastalu po istoimenom romanu ovog kultnog žanrovskog pisca.

Good Omens

Check Also

Prvi trailer i poster za film Mufasa: The Lion King

Kralj se vratio! Walt Disney Pictures objavio je prvi teaser trailer i poster za film …

Otkriveno je tko će tumačiti glavne uloge u filmu 28 Years Later

Glumačka postava za dugoočekivani nastavak franšize je objavljena, pa će tako glavne uloge u filmu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics