Entertainment Weekly naslovnice i ekskluzivni video za “Star Trek: Discovery”

EW nas je ugodno iznenadio s čak tri ekskluzivne naslovnice novog broja koji za temu ima “Star Trek: Discovery“. Tek što su naslovnice objavljenje, i prije nego što smo na njih uspjeli pošteno odreagirati, a kamo li ih analizirati, već su izašle nove fotografije i video koji zadire iza kulisa serije. Osim otkrivanja seta, očekuju vas i razgovori s glumačkom ekipom i producentima koji iznose izazove s kojima su se morali nositi prilikom stvaranja nove iteracije Star Treka. Također konačno je pružen i prvi pogled na poručnika Asha Tylera kojeg tumači Shazad Latif, a dobili smo i bolji uvid u prostoriju za teleportiranje (za razliku od onog neobičnog i pomalo zabrinjavajućeg prvog pogleda na teleporter s broda USS Shenzhou). Nadamo se da će se fanovi sada malo primiriti, jer sve manje i manje ima nerazjašnjenih stvari radi kojih bi uključivali bilo kakve uzbune, a ponajmanje crvene. Sve se polagano, ali relativno sigurno odmotava kako bi i trebalo. Iako vožnja nije bila glatka od početka, to nikako ne znači da s konačnim rezultatom nećemo biti zadovoljni.

Pobliže nam je predstavljen i Anthony Rapp (Rent) kao poručnik Stamets, znanstveni časnik, i specijalist astromikolog (stručnjak za gljive). Stamets je prvi potpuno ‘otvoreni’ LGBT lik u 51. godini franšize Zvjezdanih staza. O liku nam je otkriveno da je poseban, pomalo rezerviran, kompliciran i briljantan. On je jedan od onih iznimno pametnih ljudi s kojima je nešto teže izaći na kraj.

Kao što je već spomenuto na panelu u sklopu San Diego Comic-Cona, opet se pričalo o tome da će Discovery imati iznimno jak naglasak na emocionalni razvoj likova, za razliku od ostalih Star Trek serija. Dakle puno će dublje će istraživati i zadirati u odnose među likovima, te fokus neće biti uglavnom na njihove obaveze i dužnosti. Tako će naravno biti i sa Stametsom koji se nalazi u romantičnoj vezi s drugim članom svoje posade, te će ta veza biti detaljno predstavljena. Imat ćemo ga prilike vidjeti u interakciji s partnerom, u intimi njihove sobe, te kako će ta veza s vremenom napredovati. Saznali smo i da će Stametsovo istraživanje gljiva biti ključno u konfliktu Zvjezdane Flote s Klingoncima, iako još ne znamo točno kako.

Check Also

Igrani film Masters of the Universe konačno ima datum premijere!

Konačno je postavljen datum za dugoočekivani igrani film Masters of the Universe (Gospodari svemira), na …

Prvi trailer za SF horor film Lumina

Objavljen je prvi trailer za SF horor film Lumina. Redatelj, scenarist i producent je Gino …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics