Prvi trailer za “Black Panther” otkriva konflikt u Wakandi

 

Marvel je objavio prvi teaser trailer za “Black Panther“. Titularni lik Chadwicka Bosemana (T’Challa) već nam je predstavljen u prošlogodišnjem filmu Kapetan Amerika: Građanski rat, u kojem je ubijen njegov otac, predstavnik naroda Wakande.

Teaser otkriva prvi pogled na bogatu zemlju Wakande. Ulysses Klaw (Andy Serkis) je opisuje kao svojevrsni “El Dorado”, napredno područje u Africi koje je stoljećima ostalo skriveno od zapadnog svijeta, osporavajući komentar Everetta Rossa (Martin Freeman) da je Wakanda zemlja trećeg svijeta s cool kostimima. No tehnički Ross je samo na pola u krivu jer iako Wakanda jest jedna od najbogatijih zemalja, ona stvarno ima uglađene kostime, što proizlazi iz toga da je ona zapravo šarolika mješavina dva svijeta, drevnog i modernog.

Radnja se odvija nakon događaja iz filma Kapetan Amerika: Građanski rat. T’Challa se nakon smrti oca vraća kući u svoju izoliranu i tehnološki naprednu afričku naciju Wakandu kako bi preuzeo svoje kraljevske odgovornosti. No, kada se stari neprijatelj opet pojavi na radaru, T’Challini kraljevski i superherojski instinkti će biti testirani nakon što bude uvučen u konflikt koji će ugroziti sudbinu cijele Wakande ali i ostatka svijeta.

Ostale uloge tumače Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker i Lee Daniels. Režiser filma je Ryan Coogler (Creed), dok scenarij potpisuju Ryan Coogler i Joe Robert Cole (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story).

Black Panther u kina stiže 16. veljače 2018. godine.

Check Also

Igrani film Masters of the Universe konačno ima datum premijere!

Konačno je postavljen datum za dugoočekivani igrani film Masters of the Universe (Gospodari svemira), na …

From: prvi teaser za 3. sezonu misteriozne SF horor serije

SF horor serija From je sa svojom prvom sezonom bila pravo otkriće. Nije se svidjela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics