BBC nam sprema Rat svjetova u viktorijanskom ruhu

06052017_rat_svjetova_post_1

Sve ljubitelje klasičnog SF-a očekuje prava poslastica. Kako je Variety objavio, BBC, britanski medijski gigant poznat po uradcima izrazito visoke kvalitete, planira trodijelnu miniseriju Rat svjetova. Posebno je zanimljivo da će BBC-jeva serija biti smještena u vrijeme i mjesto iz kultnog romana H. G. Wellsa, Englesku na kraju 19. stoljeća. Tako da možemo očekivati uprizorenje kultnog sukoba tripoda i čeličnih drednota.

Za scenarij je zadužen Peter Hartness kojega znamo po radu na izvrsnoj seriji Jonathan Strange & Mr Norrel, također smještenoj u viktorijansku eru. Rat Svjetova stvorio je cijeli podžanr SF-a, te ne treba čuditi broj adaptacija. Vjerojatno najpoznatija je radio-drama Orsona Wellsa iz 1938. godine, a posljednji pokušaj je bio film u režiji Stevena Spielberga iz 2005. godine. No kao što je Hartness ispravno primjetio, ovo će biti prvi put da će se radnja vratiti u mjesto i vrijeme iz originalnog predloška, u Englesku iz viktorijanske ere.

“Nadam se pratiti tragove velikog čovjeka i stvoriti zastrašujuću seriju s marsovskim borbenim mašinama koja će ujedno biti emocionalna, karakterna, i ako smijem reći čak i politična u isto vrijeme.” – Peter Hartness

BBC nije pružio više detalja o samoj seriji, ali sudeći po njihovim dosadašnjim produkcijama očekivanja su velika. Snimanje započinje u proljeće iduće godine, a za daljnje novosti vezane uz nadolazeću invaziju pratite Inverziju.

Check Also

Prvi trailer za SF horor film Lumina

Objavljen je prvi trailer za SF horor film Lumina. Redatelj, scenarist i producent je Gino …

From: prvi teaser za 3. sezonu misteriozne SF horor serije

SF horor serija From je sa svojom prvom sezonom bila pravo otkriće. Nije se svidjela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics