Prvi trailer serije “Preacher” odmah nas baca u vrtlog nasilja i izopačenosti

 

2112015_preacher_feat

O adaptaciji kultnog stripa “Preacher” priča se godinama, kao i to da ni jedna adaptacija zapravo ne bi bila dostojna kreacije Gartha Ennisa i Stevea Dillona. No polako ulazimo u doba kad format serija može istovremeno nuditi dovoljno prostora za kvalitetan razvoj priče kao i dovoljno jaku produkciju da konačan rezultat izgleda dovoljno dobro, pa stoga i sama ideja adaptiranja s vremenom postaje sve smislenija.

Serija je pronašla svoje mjesto na AMC-u, televizijskoj kući koja sve više ide u smjeru najkvalitetnijeg mjesta za horor serije na televiziji, a njezini kreatori su Evan Goldberg, Seth Rogen i Sam Catlin. Malo je neobično to što je riječ o ljudima koji inače stoje iza humorističnih uloga u filmovima, ali sve je to nekako nebitno nakon pogledanog trailera koji izgleda apsolutno odlično i, mada definitivno crno humorno, nimalo djetinjasto.

Trailer nam najavljuje ekstremno mračan, brutalan i ogavan materijal koji ne izgleda kao da će imalo komprimirati boleštinu na koju smo naučeni iz stripa. A još kada u cijelu smjesu genijalnosti ubacimo i izvrsnog Dominica Coopera (Captain America: The First Avenger) koji je naizgled savršen za ulogu Preachera, te Joea Gilguna (Misfits) koji će bez sumnje biti fantastičan Cassidy i samim time gotovo sigurno onaj lik kojega fanovi najviše vole, tada cijela priča nekako postaje još i uzbudljivija.

Teško je u ovom trenutku tražiti prave riječi jer trenutno su nam jedine opcije: ponovno pogledati trailer, ponovno pročitati strip i bolno čekati početak serija koja počinje izlaziti sredinom 2016. godine. Treća opcija je svakako neizbježna, ali prve dvije vam zato iskreno preporučamo.

Check Also

Otkriveno je tko će tumačiti glavne uloge u filmu 28 Years Later

Glumačka postava za dugoočekivani nastavak franšize konačno je objavljena. Tako će glavne uloge u filmu …

Neuromancer: otkriveno je tko će tumačiti glavnu ulogu u Appleovoj adaptaciji

Da je Apple TV Plus i službeno naručio seriju Neuromancer, adaptaciju kultnog i nagrađivanog cyberpunk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics