Posljednji pozdrav Roddyju Piperu (1954.-2015.)

 

01082015_roddy_piper_they_live_1

“Rowdy” Roddy Piper legenda u krugovima profesionalnog hrvanja, ali i podcijenjeni glumac barem prema riječima redatelja Johna Carpentera je preminuo jučer od posljedica srčanog udara.

Rođen je 1954. godine u Kanadi, u gradu Saskatchewan. Internacionalnu slavu stekao je ranih osamdesetih godina kao WWF zvijezda. 2005. godine primljen je i u WWF dvoranu slavnih.

Piper je svoju karijeru hrvača začinio i s radom kako na malim tako i velikim ekranima. Njegova najznačajnija uloga je svakako ona gdje tumači Nada u Carpenterovom klutnom žanrovskom filmu “They Live“. Devedesetih ga se moglo pronaći doslovce po svuda na televiziji, od uloga u serijama kao što su “The Outer Limits“, “Highlander” i “RoboCop“… Tko pak može zaboraviti film više nego zanimljivog naslova “Hell Comes to Frogtown“?

I u posljednjim godinama se bavio glumom. Što se žanrovskih filmova tiče izdvajamo nezavisni “Pro Wrestlers vs. Zombies“, a od serija tu je “Adventure Time“. Ostalo je i nekoliko projekta u fazi post-produkcije tako da će fanovi imati prilike uživati i u njegovim do sada neviđenim uradcima.

Nekako nam se čini da je prigodno da Pipera otpratimo s još jednim gledanjem njegovog najboljeg žanrovskog ostvarenja, pa prilažemo trailer za one koji se žele podsjetiti što ih čeka u klasiku iz 1988. godine…

I’m here to kick ass and chew bubblegum. And I’m all out of bubblegum.

Check Also

Prvi pogled na Davida Corensweta kao novog Supermana

Za malo više od godinu dana stiže nova filmska verzija Supermana koja će biti dio …

Prvi isječak iz Coppolinovog filma Megalopolis

Iako smo do sada dobili prvi pogled na film, prvo u vidu jedne, a zatim …

One comment

  1. Legenda, klasika. Idem ga opet gledati 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics