Home / Videodrom / Što bismo trebali očekivati od nastavka Prometheusa, sada službeno nazvanog “Alien: Covenant”?

Što bismo trebali očekivati od nastavka Prometheusa, sada službeno nazvanog “Alien: Covenant”?

 

17112015_alien_covenant

Dakle… Ne bismo trebali očekivati puno, toliko možemo reći za sada. Kad je 2012. godine Ridley Scott napravio prvi prikvel Alien franšize “Prometheus” možda smo čak i mogli biti donekle optimistični: traileri su bili prekrasni, Ridley Scott je bio redatelj, glumačka postava je bila dobra… I konačni rezultat je svejedno bila takva grozota da se njome danas mogu strašiti djeca fanovi ove franšize.

Naravno, nije Scott jedini krivac i mnogi zapravo glavnu krivnju pripisuju Damonu Lindelofu koji je navodno izmrcvario scenarij i učinio ga potpuno neshvatljivim i nezanimljivim.

Tko je onda zapravo kriv?

Odgovor je – ljudi koji su odlazili gledat film pošto se, eto, sada sprema i nastavak.

Nedavno je objavljeno da će se nastavak Prometheusa zvati “Alien: Paradise Lost”, što je bilo loše za sve one koji su htjeli odvojiti taj film od “prave” Alien priče. Nažalost, to više nikako nije moguće. Kako bi nam uništili baš sve nade, dodali su “Alien” u naslov. Jučer je pak javljeno da je naslov ipak promijenjen. Ne, nisu makli “Alien” iz naziva, već je novi naziv “Alien: Covenant“, što je vjerojatno najdosadniji mogući naziv koji im je mogao pasti na pamet. Jedini dosadniji koji mi pada na pamet je “Alien: Resurrection”, ali taj je već zauzet.

Sama radnja fokusirat će se na posadu svemirskog broda “Covenant” (Šteta što malo tko imenuje brodove onako kako je to radio Iain M. Banks), koja dolazi na planet koji podsjeća na raj. Na tom planetu naići će na androida Davida (Michael Fassbender) i… To je sve što su nam dali do sada. Ali pretpostavljamo da će film uključivati i nekakve vanzemaljce.

Što onda očekivati od filma? David je stvarno bio jedini prihvatljiv lik u prošlom filmu, tako da zadržavanje Fassbendera zvuči kao dobra ideja. Možda će stvarno slušati kritike. Možda ćemo stvarno dobiti dobar nastavak. Vjerojatno nećemo, ali tko zna…

Najgora stvar je zapravo ta da je zbog ovog filma odgođen Alien 5 Neilla Blomkampa – film u kojega smo čak mogli vjerovati. Ali ne, Ridley Scott želi zadržati svoje kormilo na brodu koji tone.

Cijela ova situacija dosta je tužna, primarno zato što će broj loših filmova u Alien franšizi uskoro biti veći od onih dobrih (ako u obzir uzmemo i Alien vs. Predator filmove, onda smo već i došli do toga).

Na kraju možemo samo čekati ovaj film i bojati ga se kao nadolazeće katastrofe koja dolazi 6. listopada 2017… ili jednostavno ignorirati ga baš kao što radimo sa svim nastavcima još od onog koji se jednostavno i efikasno zvao “Aliens”.

Check Also

Star Trek: Picard je vrlo svjež, prema ocjeni na Rotten Tomatoes!

Na našu recenziju serije Star Trek: Picard ćete se još malo morati strpiti, no sigurni …

Captain Marvel 2 je sada i službeno u razvoju!

Marvel se za Captain Marvel 2 odlučio maknuti iz devedesetih, i preseliti u sadašnje vrijeme …

Web Statistics