Home / Fahrenheit 451 / Ovogodišnja Revija malih književnosti dovodi najnagrađivanijeg estonskog sf pisca

Ovogodišnja Revija malih književnosti dovodi najnagrađivanijeg estonskog sf pisca

 

21102015_revija_baltik_post

Revija malih književnosti u Booksi ove će godine u razdoblju od 21. do 23. listopada ugostiti dvanaest autora iz Litve, Latvije i Estonije. Iz Estonije stižu Indrek Hargla, Jürgen Rooste, Triin Soomets, Urmas Vadi i selektor Jan Kaus. Iz Latvije stižu Pauls Bankovskis, Kārlis Vērdiņš, Sergej Timofejev, Inga Žolude i selektor Arvis Viguls. Dok nam iz Litve dolaze Gintaras Grajauskas, Undinė Radzevičiūtė, Tomas Staniulis i Indrė Valantinaitė.

U sklopu Revije izlazi i katalog koji će predstaviti 27 književnica i književnika suvremene estonske, latvijske i litavske književnosti. Prije kataloga prolistajte i temat novog, 418. broja Zareza koji će predstaviti sedam gostujućih autora Revije.

Nama je Revija posebno zanimljiva radi poznatog i jednog od najprodavanijih suvremenih estonskih autora Indreka Hargle. Njegove priče Apotekar Melchior dosegle su šest izdanja, a njihova filmska verzija trenutno je u produkciji. Hargla je poznat i kao najplodniji i najnagrađivaniji estonski autor znanstvene fantastike. Čak 12 puta je osvojio estonsku Godišnju nagradu za znanstvenu fantastiku. Knjige su mu prevedene na francuski, njemački, mađarski, latvijski, finski i engleski jezik, a uskoro se nadamo da ćete ga imati prilike čitati i na stranicama domaćeg sf časopisa Siriusa B.

Više o Indreku Hargli moći ćete pročitati kad s njim obavimo intervju, no ako ga želite upoznati onda to možete učiniti u četvrtak u 20:00 sati kada se nalazi na programu Revije.

Detaljnije o ovogodišnjoj Reviji možete pročitati na stranicama Bookse gdje se ista i održava.

Check Also

Namárië: Christopher Tolkien 1924.-2020.

Ako pratite Inverziju, vjerojatno znate za Međuzemlje, jedan od najfascinantnijih imaginarnih svjetova ikad stvorenih, životno …

4. knjiga serijala Prostranstvo prema kojem je snimljena serija The Expanse stiže u prijevodu na Interliber

Interliber 2019. je pred vratima, što znači da je krajnje vrijeme da vas počnemo informirati …

Web Statistics