Home / Fandom / Ponos i predrasude i zombiji uz Zabranjeni planet na Medvedgradu

Ponos i predrasude i zombiji uz Zabranjeni planet na Medvedgradu

 

Ovogodišnje izdanje Fantastic Zagreb film festivala bliži se kraju, ali vas očekuju još dvije poslastice koje nikako ne bi smijeli propustiti. Riječ je o projekcijama uz najbolji pogled na Grad koje će popratiti i odlični tulumi na medvedgradskoj utvrdi, 08. i 09. srpnja, s početkom u 19:30 h uz DJ program Swanky Crew-a powered by Amstel.

Prvi dan Medvedgrada, u petak 08. srpnja prikazuje se otkačena horor romansa, ‘Ponos i predrasude i zombiji’, koja oduševljava publiku gdje god se prikazuje. Ovaj iznimno zabavan film „iskače“ iz mase vampirskih, vukodlačkih i zombi filmova koji se prikazuju posljednjih godina i nimalo se ne izruguje čuvenom romanu Jane Austen. Dapače, film njeguje kostimirano romantičan balans kroz borbu dvoje ljubavnika s nemrtvim bićima. Nakon projekcije očekuje vas i tulum Swanki Crew-a Funky Fantastic Castle sve do 02:00 h.

08072016_FZFF_post_1

Film kojim se  zatvara 6. FZFF na medvedgradskoj utvrdi, 09. srpnja, čuveni je kultni klasik – ‘Zabranjeni planet’. Slavi se punih 60 godina ovog briljatnog žanrovskog klasika i jednog od najutjecajnijih SF filmova svih vremena. Daleki predak modernog SF filma Zabranjeni planet prvi je film koji je uveo ‘AI’ kao jedan od likova, prvi elektronski soundtrack i prvi film koji je junake odveo na drugi kraj galaksije. Filmska egzotika bez koje SF kakvog danas poznajemo definitivno ne bi bilo. Film je inspiriran  Shakespearovom dramom Oluja, a prati ekspediciju koja sa Zemlje kreće na udaljeni planet Altair 4 kako bi otkrili što se dogodilo s kolonijom naseljenika koja je nestala bez traga. Zabranjeni planet  bio je nominiran za Oscara za Najbolje specijalne efekte, što i je jedan od najzanimljivih aspekata ovog filma s obzirom da je sniman prije 60 godina. Tulum zatvaranja počinje nakon projekcije uz DJ Bocca powered by Yamaat radio.

08072016_FZFF_post_2

Prijevoz do Medvedgrada je organiziran; oba dana autobusi će sa Šestina (kod crkve) kretati u 19:20, 20:20 i 21:20 h. Povratak s Medvedgrada, 08. srpnja, organiziran je u 00:30, 01:30 i 02:00 h, a 09. srpnja u 00:30, 01:30, 02:00, 02:30, 03:30 i 04:00 h.

Mjesta na Medvedgradu su limitirana stoga požurite s kupnjom ulaznica koje su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3) svaki dan od 12:00 do 21:30 h te na blagajni ljetne pozornice Tuškanac svaki dan od 18:00 do 23:30 h. Cijena ulaznice s uključenim prijevozom je 45 kuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Prvi, jezivi teaser trailer za SF triler Freaks

Objavljen je prvi teaser trailer za nezavisni film Freaks koji će svoju premijeru imati kroz …

HBO je naručio prvu sezonu serije Watchmen

Službeno je! HBO je nakon zelenog svjetla za pilot, koji je očito zadovoljio naručio prvu …

Web Statistics