Večeras Fantastic Zagreb donosi doista fantastično iskustvo: Noć Aliena!

Danas, 05. srpnja u sklopu programa Fantastic Zagreb Film Festivala očekuje vas – Noć Aliena!
Od 19:00 h u Kinu Tuškanac prikazuje se briljantan dokumentarac Alien: porijeklo (Memory: The Origins Of Alien), koji je svjetsku premijeru imao na Sundanceu i koji govori o tome kako je nastalo remek-djelo Ridleyja Scotta. Dokumentarac u režiji Alexandra O. Philippea će prikazati do sada neobjavljene materijale iz arhive pisca Dana O’Bannona i legendarnog dizajnera H.R. Gigera. Materijali će uključivati zabilješke vezane uz priču, crteže, dizajne, scene iza kamere, kao i O’Bannononov originalni scenarij iz 1971. pod naslovom Memory. Naravno film će ponuditi i intervjue s ekipom koja je radila na filmu.

Fantastic Zagreb - Memory: The Origins of Alien

Nakon toga na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:50 h slijedi nezaboravni Osmi putnik (Alien, 1979.) koji ove godine slavi 40. rođendan povodom čega Fantastic Zagreb prikazuje digitalno restauriranu kopiju u 4K rezoluciji. Podno članka potražite galeriju rijetkih fotografija nastalih uglavnom iza scene Aliena.

U subotu u 19:00 h u Kino Tuškanac možete uživati u crnohumornom remek-djelu Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu velikog Stanleya Kubricka, a nakon toga stignete na Ljetnu pozornicu Tuškanac pogledati spektakularan švedski space SF Aniara koji je poharao svjetske festivale. Posljednjeg dana festivala u Kinu Tuškanac čeka vas genijalan Mirai, još jedno japansko anime remek-djelo koje potpisuje veliki Mamoru Hosod, a na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21:15 h kreće službeno zatvaranje 9. Fantastic Zagreb Film Festivala s američkim klasikom Goli u sedlu (Easy Rider, 1969.) o dvojici motorista na proputovanju Amerikom u potrazi za slobodom. Legendarni film ceste i kultni klasik koji je postao celuloidni mit o američkom snu slavi 50. godišnjicu, a nezaboravne uloge ostvarili su Jack Nicholson, Peter Fonda i Dennis Hopper.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima!

Kompletan filmski program, i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala.

Check Also

Animafest Zagreb otvara program Ljetne pozornice Tuškanac

Ljetnu pozornicu Tuškanac već tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od …

Novi festival SF-a, fantasyja i stripa u drevnom dvorcu

Prvi Grossmannov festival fantastike i stripa održava se od 18. do 20. listopada u obližnjem …

Web Statistics