Home / Matrix / Deset stvari koje možda niste znali o Leonardu Nimoyu

Deset stvari koje možda niste znali o Leonardu Nimoyu

 

28022015_iamnotspock

Leonard Nimoy će uvijek biti povezivan s likom Mr. Spocka, i iako već jako puno znamo o legendi Zvjezdanih staza, učinilo nam se prigodnim da njegov odlazak u nepoznato obilježimo s onim manje poznatim činjenicama o njemu.

1. Iako je zapravo zbunjujuće Leonard Nimoy je napisao dvije autobiografske knjige o sebi. Jednu je naslovio I Am Not Spock, a drugu I Am Spock.

2. Nimoy je također izdao i nekoliko knjiga poezije uključujući i naslove A Lifetime Of Love, Come Be With Me i We Are All Children Looking For Love.

3. Nimoy je bio i uspješan fotograf. S fotografijom se počeo baviti već od svoje 13. godine. 2002. je izdao i knjigu fotografija pod naslovom The Shekhina Project, a njegova djela su bila izložena i u muzeju suvremene umjetnosti u Massachusettsu.

4. 1963. Nimoy se pojavio u epizodi serije The Lieutenant koju je napisao ni manje ni više nego Gene Roddenberry. Tamo se također pojavila i Nimoyova buduća supruga kao i njegov budući kolega iz Zvjezdanih staza – Majel Barrett.

5. Leonard Nimoy je glumio s Williamamom Shatnerom i prije Zvjezdanih staza. Donosimo klip iz serije The Man From U.N.C.L.E.: The Project Strigas Affair (1964.)

6. Jednom je tijekom snimanja Zvjezdanih staza Nimoy morao na hitni zahvat zubaru te je na isti odjurio u kompletnom kostimu koji je uključivao i njegove prepoznatljive šiljate uši.

7. 1969. nakon što su se Zvjezdane staze prestale snimati Nimoy je kupio dućan za kućne ljubimce. Kada je upitan zašto dao je sljedeći odgovor:

Uvijek sam osjećao to nešto prema životinjama, a jednom sam i radio u jednom takvom dućanu da bi se uzdržavo od jedne do druge uloge na televiziji. Također volim ljude koji kupuju u takvim dućanima.”

8. 2008. Nimoy je donirao 2300$ za kampanju Barracka Obame.

9. Nimoy nije stranac ni redateljskoj stolici. Režirao je Zvjezdane staze III i IV, epizodu Shatnerove tv serije T.J.Hooker kao i popularnu komediju iz 1987. 3 Men and a Baby.

10. Za razliku od Shatnera koji baš nije imao glazbenog dara, Nimoy je bio sušta suprotnost. Izdao je čak pet albuma. Poslušajte njegovu verziju Proud Mary, a ako stvarno želite poslasticu tada se počastite s videom za The Ballad of Bilbo Baggins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Guillermo del Toro se sprema adaptirati hrvatski roman “Dublje od bezdana”

  Nije prošlo ni tjedan dana od izlaska knjige, a Gullermo del Toro je već …

Prisjećanje na Leonarda Nimoya, jednog od najvećih ikona žanra

  Leonard Nimoy je preminuo 27. veljače 2015. u 83. godini života. Povodom tog nemilog …

Web Statistics