Najavljeni prvi naslovi ovogodišnjeg Fantastic Zagreb Film Festivala

22052013_Fantastic_post

Treći po redu, Fantastic Zagreb Film Festival održat će se od 28. 6. do 6. 7. 2013. na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Kinu Europa i na još jednoj tajnoj lokaciji. Osam festivalskih dana ispunjenih odličnim i pomalo uvrnutim filmovima pretvorit će Zagreb u regionalno fantastično središte. Festival će od ove godine u program uvrstiti međunarodne kratkometražne filmove, a jedan od njih će biti Wrecked Justina Bensona i Aarona Mooreheada, redateljskog dvojca koji na ovogodišnjem FZFF-u predstavljaju i svoj dugometražni prvijenac – Resolution – apsolutni hit posljednje njujorške Tribece! Vidjet ćemo i Envy The Dead redatelja Isa Swaina, veliki festivalski hit među kratkim, ujedno je i prvi arapski zombi film.

Ovogodišnje izdanje Fantastica uvodi i neke novitete. Dodjeljivat će se nagrada publike, a žiri će dodijeliti i nagradu za najbolji kratki film i najbolji igrani film.

Lepeze vam ove godine neće biti trebati, jer će se za toplih noći u ljetnom kinu Tuškanac održati poseban program pod nazivom Nordijske noći sastavljen od probranih i međunarodno nagrađivanih žanrovskih ostvarenja nordijskih filmaša. Jedan od filmova bit će fantasy horor o kojemu ste slušali puno u zadnje vrijeme: Thale.

Od festivalskih najava izdvajamo još i vampirski film Khoon Ltd. redatelja i scenarista Rahula Desaia. Grad Mumbai, vrata Indije zapadnjacima, šesta po veličini gradska aglomeracija na svijetu, dom je dvojice vampira. Jedan je star, tradicionalan i opak stroj za ubijanje, drugi mlad, začuđen ljudima, njihovim navikama i nepreglednim gradom koji ga okružuje. Svaki se na svoj način pokušavaju uklopiti u okruženje i ne vide smisao u metodama preživljavanja onoga drugog. Obojici je jasno da suživot ne može potrajati.

Izvori: Službene web stranice Fantastic Zagreb Film Festivala i Facebook.com/FantasticZagreb.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics