TV adaptacija Brave New World je dobila svoju glumačku ekipu

Već vjerojatno znate da uskoro očekujemo TV adaptaciju jednog od najpopularnijih distopijskih romana Brave New World, autora Aldousa Huxleyja. Možda ste već i pročitali da će Alden Ehrenreich predvoditi seriju Brave New World (Vrli novi svijet), a sada znamo i tko će mu se pridružiti od ostalih glumačkih imena. Demi Moore će igrati Lindu, majku Divljaka Johna, kojeg će glumiti već spomenuti Alden Ehrenreich. Harry Lloyd (Counterpart) će tumačiti lik Bernarda Marxa, dok će Jessica Brown Finlay (Winter’s Tale) utjeloviti lik Lenine Crowne.

U ostalim ulogama gledat ćemo Kylie Bunbury (When They See Us) kao Frannie – Betu Plus, Lenina najbolja prijateljica; Hannah John-Kamen (Killjoys) kao Wilhelminu “Helm” Watson, hedonističku umjetnicu i glavnu osobu u proizvodnji “Feeliesa”; Senu Mitsujia (Origin) kao Henryja Fostera – Alphu Plus, koji radi uz Bernarda kao savjetnik u Odjelu za stabilnost; Josepha Morgana (The Originals) kao CJack60 – Epsilona degradiranog na zamorni posao i Ninu Sosanya (Killing Eve) kao Mustafu Mond, svjetsku kontrolorku zaduženu za održavanje društvene strukture i utopijskog obećanja Novog Londona.

Brave New World

Serija je originalno još prije nekoliko godina razvijana za Syfy u suradnji s Amblin TV-om. Glasine da se suradnja seli većem bratu na USA Network počele su kružiti prošlo ljeto, da bi u veljači ove godine USA Network naručila deset epizoda. Sada se očekuje kako će serija postati perjanicom NBCU streaming platforme, čije je lansiranje zakazano za 2020. godinu.

USA Network je preskočila “pilot fazu” i odmah naručila deset epizoda prve sezone. Riječ je o zajedničkoj produkciji kuća Universal Content Productions i Amblin Television. Showrunner serije je David Wiener (Homecoming) koji i potpisuje scanarij adaptacije zajedno s Grantom Morrisonom (Happy!) i Brianom Taylorom (Happy!, Crank). Wiener i Morrison su također i izvršni producenti s Darrylom Frankom i Justinom Falveyjem. Owen Harris (Black Mirror: San Junipero) će režirati prvu epizodu.

Radnja je smještena daleko u budućnosti gdje su svjetski Nadzornici stvorili idealno totalitarno društvo. Zahvaljujući pametnoj primjeni genetskoga inženjeringa, pranja mozga, rekreacijskoga seksa i nove droge koja nudi trenutačno blaženstvo bez popratnih posljedica, svi su stanovnici – sretni potrošači. Ljudi su podijeljeni u pet kasti (alfa, beta, gama, delta i epsilon). Umjesto u obitelji, pojedinac se rađa u velikm vladinim zgradama gdje mu se ispire mozak sloganima “zajedništvo, identitet, stabilnost”. Čini se da je Bernard Marx jedini koji osjeća čudnu čežnju za bijegom od programirane sreće i užitka. Možda je lijek za njegove nevolje posjet jednomu od nekoliko preostalih rezervata za divljake, u kojima se može živjeti starim, divnim, nesavršenim načinom života.

Check Also

Doctor Who: novi trailer za specijalne epizode povodom 60. godišnjice!

BBC je objavio novi trailer za trio posebnih epizoda povodom obilježavanja 60. godišnjice serije Doctor …

Loki: novi teaser za 2. sezonu otkriva da vrijeme ističe!

Trailer za drugu sezonu Disneyjeve serije Loki dobili smo u srpnju, a sada kada nas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics