Pogled nazad na “Star Trek: The Next Generation” kroz dokumentarac “Chaos on the Bridge”

 

03082015_Chaos_on_the_Bridge_feat

William Shatner ikona Zvjezadanih staza radio je kao glumac, pisac, redatelj i pjevač (!?) preko pedeset godina. No osim svega toga ucrtao se i na kartu kao tvorac dokumentaraca i to pogađate s njemu vrlo bliskom temom. Još 2011. godine Shatner je okupio svoje kolege kapetane za famozni dokumentarac prigodnog naziva “The Captains“, dok je širi pogled na fandom Zvjezdanih staza napravio s dokumentarcem “Get a Life!” 2012. godine.

Shatnerov najnoviji dokumentarac nosi naziv “Chaos on the Bridge” te je uzeo u zadatak istraživati turbulentne rane godine serijala “Star Trek: The Next Generation“. Nakon uspijeha filma “Star Trek IV: The Voyage Home” 1986. godine Paramount je konačno bio spreman oživjeti franšizu na televiziji i to s potpuno novim serijalom. Do vremena kada je TNG završio na malim ekranima 1987. godine bilo je i više nego dovoljno ‘drame’ koja se odvijala na setu i oko njega da bi se bez problema popunio barem jedan dokumentarac.

U dokumentarcu Chaos on the Bridge Shatner vodi razgovore s glumačkom postavom TNG-a, Patrickom Stewartom, Jonathanom Frakesom, Gatesom McFaddenom i Denise Crosby, ali isto tako razgovara i s piscima kao i producentima koji su odlučili podijeliti neke zanimljive događaje sa samih začetaka serijala.

Osim trailera uvid u najnoviji dokumentarac donosi i klip u kojem pisci i producenti Brannon Braga, Melinda Snodgrass, Ronald D. Moore, D.C. Fontana i David Gerrold raspravljaju o poteškoćama koje su imali prilikom pisanja priča za prve dvije sezone TNG-a, u nastojanju praćenja Roddenberryjevog naputka da ne smiju postojati sukobi niti konfliktne situacije među posadom broda Enterprise. Dovoljno je za početak reći da nisu svi mogli raditi s takvim ograničenjima…

Chaos on the Bridge (59 min.) je dostupan i može se rentati ili kupiti putem Vimea.

Check Also

Prvi isječak iz distopijskog filma Night Raiders

Prvi isječak iz nezavisnog distopijskog trilera Night Raiders koji je svoju premijeru upravo doživio na …

Prvi trailer za SF triler Voyagers!

Lionsgate je netom objavio prvi trailer i poster za SF triler Voyagers. Redatelj i scenarist …

Web Statistics