Netflix pretvara cyberpunk sf roman “Altered Carbon” u istoimenu tv seriju

 

22012016_altered_carbon_post

Netflix dodaje još jedan ‘zarez’ na popis svog prilično impresivnog originalnog programa. Odlučili su nagrađivani i vrlo popularni sf roman “Altered CarbonRicharda Morgana adaptirati u vidu istoimene tv serije od ukupno 10 epizoda.

Radnja je smještena u 25. stoljeće gdje se ljudska duša može digitalizirati i prenositi iz tijela u tijelo. Priča je to o Takeshiju Kovacsu, nekadašnjem elitnom međuzvjezdanom ratniku koji je bio zatvoren 500 godina. Prenesen u budućnost koju se svojski trudio zaustaviti sada ima zadatak riješiti ubojstvo da bi ostvario priliku za novi život na Zemlji.

Prava na Altered Carbon, kao i ostale knjige iz serijala “Takeshi Kovacs” kupila je Laeta Kalogridis koja je radila kao producent i pisac na raznovrsnim žanrovskim ostvarenjima poput filmova “Avatar”, “Shutter Island” i “Terminator Genesis”. Prije nekog vremena napisala je scenarij zajedno s Davidom H. Goodmanom (koji trenutno nije dostupan za rad na seriji) te ga nastojala prodati kao film dok ga Neflix nije ‘pokupio’ kao tv seriju. Na seriji će Laeta imati funkciju pisca i izvršnog producenta.

Kao što znate Netflixu sa žanrom u zadnje vrijeme ide jako dobro. Imao je vrlo značajan uspijeh s prvim sezonama serija Daredevil, Jessica Jones i Sense8. Na nadolazećem rasporedu nalazi se druga sezona serije Daredevil, Luke Cage, Iron Fist i The Defenders, a potvrđena je i nova sezona za Jessicu Jones i Sense8.

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics