Jake Gyllenhaal i Ryan Reynolds u SF trileru “Life” otkrivaju smrtonosnu vrstu na Marsu

 

05022017_life_post_001

U posljednjih nekoliko godina žanr znanstvene fantastike se podigao na novu razinu filmovima poput “Arrival” koji je doslovce rasturio nominacijama za mnogobrojne nagrade uključujući i Oskara. Ovog nam proljeća stiže još jedan pretendent za kvalitetan sf triler – “Life” (Trag života), u kojem su glavne uloge ostvarili Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds i Rebecca Ferguson.

Priča filma prati šesteročlanu posadu na međunarodnoj svemirskoj postaji koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, a novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to itko mogao očekivati…

05022017_life_post_002

Trag života svoju je inspiraciju pronašao u jednom od najboljih znanstveno fantastičnih filmova – “Alienu”. Iako je Ryan Reynolds trebao tumačiti glavnu ulogu u filmu, zbog vremenske ograničenosti odnosno paralelnog snimanja drugog filma odlučio je nastupiti u sporednoj ulozi pa je glavna rola pripala Jakeu Gyllenhaalu, glumcu koji je svoju kvalitetu dokazao u filmovima kao što su “Donnie Darko”, “Nightcrawler” i i “Zodiac”. Njima dvojici pridružila se i Rebecca Ferguson koju smo do sada imali prilike vidjeti u filmovima kao što su “Mission: Impossible – Rogue Nation”, “The Girl on the Train” i “Florence Foster Jenkins”.

Scenaristi filma su Rhett Reese i Paul Wernick koji su do sada zajedno napisali dva vrhunska ostvarenja “Zombieland” i fantastični “Deadpool” kojeg je samo u domaćim kinima prošle godine vidjelo preko 100 tisuća gledatelja i koji se nalazi na gotovo svim listama najboljih filmova 2016. godine. Režiju potpisuje Daniel Espinosa.

Uz filmsku ekipu iza i ispred kamere nesumnjivo je da nas očekuje još jedna intrigantna znanstveno fantastična priča koja će nas navesti da promišljamo o budućnosti koja nam više i nije toliko daleka.

Trag života u domaća kina stiže 23. ožujka. U međuvremenu pogledajte novi trailer, Super Bowl spot i poster za film.

05022017_life_poster

Check Also

The Lord of the Rings: Amazonova prikvel serija je dobila službeni naslov!

Amazon Studios je konačno otkrio puni naslov nadolazeće prikvel serije The Lord of the Rings …

Prvi teaser trailer za SF seriju The Man Who Fell To Earth

Showtime je objavio prvi teaser trailer za SF seriju The Man Who Fell To Earth …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics