Izašla je najava za Tenet – novi film Christophera Nolana

Izašla je prva najava za Tenet, tajanstveni novi film redatelja Christophera Nolana.

Iako se na prvi pogled čini kako je u pitanju standardni špijunski triler, dovoljno je vidjeti scene brodova koje plove unatrag i ljudi koji padaju sa ceste na neboder kako bi shvatili da nas čeka još jedno Nolanovo poigravanje percepcijom vremena – motiv koji se javlja i u njegovim drugim filmovima kao što su Memento, Interstellar i Inception.

Što se tiče radnje, snimanje je obavijeno skoro pa komičnim velom tajne. Glumac Robert Pattison (Lost City of Z) je u jednom razgovoru sa novinarima izjavio kako je scenarij filma prije snimanja smio pročitati samo jednom i to u zaključanoj sobi. Koliko se vidi iz najave, čini se kako se priča filma vrti oko tajne organizacije koja je otkrila način vrlo ograničenog putovanja kroz vrijeme i resetiranja zbivanja iz neposredne prošlosti. Ako je doista tako, to bi bila mehanika vrlo nalik onoj u kompjuterskim igrama poput Braid i Life is Strange.

Nolan potpisuje i scenarij filma a odličnu glumačku ekipu uz Pattisona predvode sada već stalni Nolanov suradnik, glumački veteran Michael Caine te Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express), Elizabeth Debicki (Guardians of the Galaxy Vol. 2), Himesh Patel (Yesterday), Clémence Poésy (Harry Potter filmovi) i John David Washington (BlacKkKlansman).

Tenet dolazi u kina u srpnju sljedeće godine.

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics