Izašla je najava za Tenet – novi film Christophera Nolana

Izašla je prva najava za Tenet, tajanstveni novi film redatelja Christophera Nolana.

Iako se na prvi pogled čini kako je u pitanju standardni špijunski triler, dovoljno je vidjeti scene brodova koje plove unatrag i ljudi koji padaju sa ceste na neboder kako bi shvatili da nas čeka još jedno Nolanovo poigravanje percepcijom vremena – motiv koji se javlja i u njegovim drugim filmovima kao što su Memento, Interstellar i Inception.

Što se tiče radnje, snimanje je obavijeno skoro pa komičnim velom tajne. Glumac Robert Pattison (Lost City of Z) je u jednom razgovoru sa novinarima izjavio kako je scenarij filma prije snimanja smio pročitati samo jednom i to u zaključanoj sobi. Koliko se vidi iz najave, čini se kako se priča filma vrti oko tajne organizacije koja je otkrila način vrlo ograničenog putovanja kroz vrijeme i resetiranja zbivanja iz neposredne prošlosti. Ako je doista tako, to bi bila mehanika vrlo nalik onoj u kompjuterskim igrama poput Braid i Life is Strange.

Nolan potpisuje i scenarij filma a odličnu glumačku ekipu uz Pattisona predvode sada već stalni Nolanov suradnik, glumački veteran Michael Caine te Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express), Elizabeth Debicki (Guardians of the Galaxy Vol. 2), Himesh Patel (Yesterday), Clémence Poésy (Harry Potter filmovi) i John David Washington (BlacKkKlansman).

Tenet dolazi u kina u srpnju sljedeće godine.

Check Also

Serija Star Trek: Strange New Worlds obnovljena je za 04. sezonu!

Misija se nastavlja za Star Trek: Strange New Worlds. Popularni spin-off serije Star Trek: Discovery …

Indie igra Dredge dobiva igranu filmsku adaptaciju!

Black Salt Games i Story Kitchen udružuju snage kako bi napravili igranu adaptaciju vrlo hvaljene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics