Prvi trailer za filmsku adaptaciju Kingovog romana Salem’s Lot!

Nakon što je Max nedavno objavio prvi isječak iz dugoočekivanog filma Salem’s Lot, sada je konačno stigao i prvi trailer popraćen s prvim posterom. Riječ je o prvoj filmskoj adaptaciji istoimenog Kingovog romana iz 1975. koji je prethodno adaptiran u dvije televizijske miniserije, jednu CBS-ovu iz 1979. i jednu TNT-ovu iz 2004. godine. Redatelj filma je Gary Dauberman (It, The Nun, Annabelle Comes Home) koji ujedno potpisuje i scenarij. Izvršni producenti su Dauberman, Michael Bederman, Andrew Childs i Judson Scott, dok su producenti James Wan, Michael Clear, Roy Lee i Mark Wolper.

Glavnu ulogu tumači Lewis Pullman (The Strangers: Prey at Night) kao Ben Mears, autor koji se vraća u rodni grad – Jerusalem’s Lot, s nadom da će mu život u staroj vili pomoći da se riješi vlastitih demona i dati inspiraciju za njegovu novu knjigu. No uskoro će otkriti da njegov rodni grad opsjedaju zlokobne sile, što ga navodi da okupi skupinu ljudi koja će se boriti protiv zle prisutnosti.

Ostale uloge tumače Makenzie Leigh (The Assistant) kao Susan Norton, Bill Camp (The Queen’s Gambit) kao Matthew Burke, Spencer Treat Clark (Glass) kao Mike Ryerson, Pilou Asbæk (I.S.S.) kao Richard Straker, Alfre Woodard kao dr. Cody, Jordan Preston Carter kao Mark Petrie i John Benjamin Hickey (Gossip Girl) kao otac Callahan.

Trailer nam predstavlja pisca Bena Mearsa dok se vraća u grad svog djetinjstva Jerusalem’s Lot, u svrhu istraživanja za potrebe njegove nove knjige. Ubrzo shvaća da “ukleta” kuća koja ga je traumatizirala dok je bio dijete ima nove stanare, a oni imaju zlokobne planove za The Lot. Ben se pridružuje Susan Norton, doktoru Codyju, Marku Petrieju i ocu Callahanu u pokušaju da zaustave zlog Kurta Barlowa prije nego što ‘proguta’ cijeli grad. Iako vidimo druge vampire – rekreirana je scena nemrtvog djeteta iz noćne more koje grebe po prozoru, Barlow se uglavnom drži skriven, osim jednog kratkog pogleda dok se otvara prtljažnik automobila, i drugog dok juri kroz zid.

“Salem’s Lot je tako posebna knjiga jer u njoj ima puno makro sociopolitičkih tema. To nije samo horor knjiga. Gary je tome pristupio gotovo kao da ovo nije horor film. Ovo je film o malom gradu u Americi u kojem se događa nešto užasno. Također je pokušavao ponovno zapaliti vatru mistike o vampirima. Promijenili su se na mnogo različitih načina tijekom posljednjih nekoliko desetljeća u smislu pop kulture. Mislim da se Gary stvarno želio vratiti ovoj vrlo tajanstvenoj, gotovo mitološkoj optici prema njima.” – izjavio je Pullman.

Film Salem’s Lot na Max premijerno stiže 03. listopada.

Check Also

Ekskluzivni isječak iz animiranog Netflixovog filma The Witcher: Sirens Of The Deep

Netflix je najavio kako će njihov animirani fantasy film The Witcher: Sirens of the Deep …

Prvi pogled na 2. sezonu Netflixove serije Castlevania: Nocturne!

Da ćemo dobiti drugu sezonu Netflixove serije Castlevania: Nocturne to znamo još od listopada prošle …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics