Game of Thrones: House Of The Dragon će se snimati i u Hrvatskoj!

Da je HBO počeo s produkcijom na prikvel seriji Igra prijestolja – House of the Dragon to već sigurno znate. No ono što će vam možda biti novost je da bi se serija između ostalog treba snimati i u Hrvatskoj. Prema informacijama britanskog izdanja časopisa GQ, ali i prema trenutnim informacijama IMDb-a kao lokacije snimanja navode se Leavesden i grofovija Cornwall, u kojoj je i zaljev Holywell te otok Saint Michael’s Mount, Maroko, Island i Hrvatska.

Serija House of the Dragon je prikvel fokusiran na kuću Targaryen, točnije na početke Kuće Zmajeva. Temeljena na izvornom materijalu Georgea R. R. Martina “Vatra i krv”, serija će prikazati uspon i pad Kuće Targaryen, od dolaska Aegona Osvajača u Westeros pa do Plesa zmajeva, građanskog, iliti obiteljskog rata, koji je naposljetku završio smrću većine zmajeva, i pripremio teren za Ludog kralja i pobunu Roberta Baratheona.

Glavnu glumačku ekipu čine: Paddy Considine kao kralj Viserys Targaryen; Emma D’Arcy kao princeza Rhaenyra Targaryen, kćer kralja Viserysa; Matt Smith kao princ Daemon Targaryen, mlađi brat kralja Viserysa; Olivia Cooke kao Alicent Hightower, Rhys Ifans kao Otto Hightower i ruka kralja; Eve Best kao princeza Rhaenys Velaryon; Sonoya Mizuno kao Mysaria, vjerna saveznica princa Daemona Targaryena, Steve Toussaint kao Lord Corlys Velaryon, poznat i kao The Sea Snake te Fabien Frankel kao vitez kraljevske garde Ser Criston Cole.

Tvorci serije su George R.R. Martin i Ryan Condal. Showrunneri i izvršni producenti su Miguel Sapochnik i Ryan Condal, dok su suizvršni producenti George R. R. Martin i Vince Gerardis. Redatelji su Sapochnik, Clare Kilner (The Alienist: Angel of Darkness), Geeta V Patel (The Great) i Greg Yaitanes (House). Scenarij pilota potpisuje Condal.

Deset epizoda serije House of the Dragon na HBO i HBO Max stižu 2022. godine.

House of the Dragon

House of the Dragon

House of the Dragon

Check Also

Tama se uzdiže u novom traileru za Star Wars seriju The Acolyte!

S obzirom da je danas May the 4th nije čudno da su Disney i Lucasfilm …

Prvi trailer za SF horor film Lumina

Objavljen je prvi trailer za SF horor film Lumina. Redatelj, scenarist i producent je Gino …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics