Joaquin Phoenix kao novi Joker u samostalnom DC-jevom filmu

Tri puta za Oscara nominirani Joaquin Phoenix nalazi se u pregovorima za ulogu Jokera u njegovom za sada nenaslovljenom samostalnom filmu koji pripremaju Warner Bros. i DC Entertainment. Scenaristi filma su Todd Phillips (The Hangover, Due Date, Old School) i Scott Silver (8 Mile, The Fighter, The Finest Hours), dok je Phillips i redatelj filma. Martin Scorsese bi trebao producirati film (iako ga zanimljivo u najnovijoj objavi Variety uopće ne spominje, što bi moglo značiti da i ti pregovori još nisu službeno zaključeni ili dogovor nije postignut).

Phillips se već susreo s Phoenixom prije nove godine, i navodno je nakon što je o ponudi razmislio Phoenix već pristao preuzeti ulogu za koju se ranije spominjao Leonardo DiCaprio.

Jared Leto neće imati nikakve veze s ovim filmom, niti će njegova verzija Jokera biti ikako povezana. On bi se i dalje trebao pojaviti u nekim filmovima DC-jevog svemira, poput Suicide Squad 2, ali ne i u ovoj verziji samostalnog filma izdvojenog od ostatka DC-jevog svemira.

Studio se nada da će Scorsese uspjeti ono što je realizirao u filmovima Taxi Driver i Raging Bull, a to je stvoriti odličnu atmosferu osamdesetih jer će se radnja filma odvijati upravo tada u Gotham Cityju. Film bi navodno treba pratiti vrlo mladog Jokera, kojeg su zlostavljali i postavili mu vječni osmijeh na lice. DC-jev samostalni Joker će biti prvi film odvojen od ostatka DC-jevog proširenog svemira, pod novim dijelom studija, koji će se truditi napraviti film bliži kriminalističkoj drami nego stripovskom uradku.

Joker

Check Also

Prvi trailer za SF horor film Lumina

Objavljen je prvi trailer za SF horor film Lumina. Redatelj, scenarist i producent je Gino …

From: prvi teaser za 3. sezonu misteriozne SF horor serije

SF horor serija From je sa svojom prvom sezonom bila pravo otkriće. Nije se svidjela …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics