Home / Fandom / Trodnevna radionica pisanja SF-a

Trodnevna radionica pisanja SF-a

Trodnevna radionica pisanja SF-a, koju vodi Darko Macan, održat će se na SFeraKonu 2018. kroz tri termina u tri konsekutivna dana (petak 11. 05., subota 12.05., nedjelja 13.05.). Radionica će trajati sat i pol svakoga dana, iako ne svaki dan u isto vrijeme, zbog zahtjeva sferakonske satnice. Točne termine odredit će i naknadno objaviti SFera.

Polaznici se obvezuju pribivati svim terminima te, time, platiti trodnevnu kotizaciju za SFeraKon u iznosu od 90 kn, koja im omogućava pristup svim programima, a uz koju dobivaju i godišnju zbirku spekulativne fikcije u izdanju SFere.

Zainteresirani imaju vremena do 12. travnja 2018. poslati – na mail qstrip@gmail.com – oglednu SF priču koja treba imati između 1.000 i 10.000 riječi i koja smije biti već objavljena. Među pristiglim pričama voditelj radionice će odabrati njih ne više od 12 i to će biti polaznici. Priče polaznika bit će postavljene online kako bi ih drugi polaznici mogli pročitati, a na SFeraKonu će iste biti secirane u cilju spoznaje i napretka.

Radionica se zaključava pet minuta nakon početka termina i ne otključava do kraja termina. Publika ima pravo pribivati, ali ne i sudjelovati – govoriti smiju samo oni koji su se izložili kritici.

Check Also

19. Istrakon je pred vratima

Ovaj vikend, od 06.- 08. travnja 2018. u Pazinu se održava 19. izdanje Istrakona, konvencije …

Nominacije za nagradu Hugo 2018.

Nominacije za nagradu Hugo 2018. po kategorijama: Roman: The Collapsing Empire, John Scalzi (Tor) New …

5 komentari

 1. “Konzekutivna”? 🙂

  • Davorin Horak

   Definicija: koji je svojstven konsekuciji, koji je na redu, koji proizlazi kao posljedica; posljedični, sljedeći.

   • Ma daj, čemu nakaradna pseuedoengleština? Moglo je jednostavno “u tri uzastopna dana”, ili ako se stvarno želite praviti važni, “u tri slijedna dana”. Ovako nepotrebno strši i bode oči… osobito kad je riječ o radionici u kojoj se uči pisanje.

    • Davorin Horak

     Tekst je dio pr-a, s kojim ne vidimo problem, a definicija je s hrvatskog jezičnog portala.

     • Dobro, priznajem da je taj vaš “nevidljivi” problem ipak daleko manji od žalosne činjenice da u 2018. godiini Inverzija još uvijek nema forum 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Web Statistics