Home / Fandom / Treći FantaSTikon je na vidiku!

Treći FantaSTikon je na vidiku!

 

25022017_fantastikon_2017_post_1

Nakon održane dvije ljetne konvencije fantastike, igre i znanstvene fantastike, u 2017. godini FantaSTikon će se, umjesto u srpnju, održati 17.-19. ožujka na FESB-u.

FantaSTikon je prva i jedina konvencija na temu fantastike, društvenih igara  i znanstvene fantastike u Splitu i široj okolici.

Za 2017. godinu Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST priprema treće izdanje FantaSTikona s izvrsnim programom koji će zasigurno privući još više posjetitelja nego prethodnih godina, ovaj put u novom, hladnijem i ugodnijem terminu sredinom ožujka, prema željama izlagača i posjetitelja. Naglasak i dalje ostaje na lokalnim autorima i razvoju lokalne scene.

Očekuju vas Korado Korlević, najpoznatiji hrvatski astronom iz istarske zvjezdarnice u Višnjanu koji je otkrio preko 1000 asteroida, a čak su dva kometa nazvana po njemu. Iz Zadra stižu doc. dr. sc. Josip Ćirić, poznati i višestrani zadarski sveučilišni profesor čija su predavanja uvijek iznimno posjećena, i dr. sc. Krešimir Krolo, voditelj studije o „gamerima“ u Hrvatskoj.

Od mladih splitskih snaga izdvaja se Kristina Bilota Toxicpanda, koja je kao kandidatkinja F&ST-a 2016. osvojila nagradu Europskog društva za znanstvenu fantastiku za Najboljeg umjetnika između dva Eurocona, poznatu po svojim grafičkim radovima, među koje ubraja i vizuale za dosadašnje fantastikonovske plakate. Predavanje će održati i doc. dr. sc. Antonija Primorac s Filozofskog fakulteta u Splitu koja već godinama uspješno spaja literaturu s modernom pop kulturom.

Konvencija će ugostiti poznatu i nagrađivanu zagrebačku autoricu Milenu Benini, a dolazi i Aleksandar Žiljak, koji je, osim što je bio redoviti gost prva dva FantaSTikona, iznimno poznat pisac i ilustrator u Hrvatskoj kako i izvan nje, a ujedno i počasni gost na europskoj konvenciji Eurocon 2017.

Dio FantaSTikona biti će posvećen vrlo popularnom serijalu o Harryju Potteru, budući da se ove godine slavi 20. godišnjica prve objave romana. S obzirom da prvi dan trećeg FantaSTikona pada na irskog nacionalnog zaštitnika Sv. Patrika, dio konvencije će biti posvećen upravo Irskoj.

Osim predavanja, demonstracija, izlaganja i radionica koje će pokrivati vrlo širok spektar tema, biti će organizirano i natjecanje u cosplayu te veliki Geek Trivia Quiz, a da bi cijela svar bila zaokružena, i ove godine posjetitelje očekuje igraonica (uglavnom) modernih društvenih igara s preko stotinu naslova.

Kotizacija za konvenciju za sva tri dana iznosi 75 kn, za dva dana 55 kn, a za jedan dan 35 kn. Uz svaku kupljenu ulaznicu konvencije dobivate i kupon Room Escape Split s kojim ostvarujete 20% popusta na termin po želji.

Prijave za fantaSTične volontere traju do 05. ožujka, a sve što trebate je ispuniti prijavnicu na: http://bit.ly/2jFVTst

Ostale novosti i detalje o programu potražite na službenoj stranici FantaSTikona.

Check Also

Traže se vaše priče za zbirku Empress of the Damned Housework

Još svega nekoliko dana je otvoren natječaj za feminističku kratku priču spekulativne fikcije hrvatskih autorica …

Superhero Pub Quiz: Spider-man

pub kviz > Želite li sudjelovati u Spider-man pub kvizu, morate se prijaviti kao ekipa od …

Web Statistics