Home / Videodrom / Traileri / Otkrijte fantastični trailer za prvi kineski SF blockbuster The Wandering Earth

Otkrijte fantastični trailer za prvi kineski SF blockbuster The Wandering Earth

Kako prenosi The Verge Kina inače nije poznata po SF blockbusterima, ali novi teaser trailer za The Wandering Earth čini se ima sva obilježja takvog filma, tipičnog za Hollywood. Dramatična priča Zemlje u opasnosti je tu, kao i zaista prekrasni vizuali, ništa ne manjka, dapače, možda izgleda i bolje nego što smo navikli.

Da čitava stvar bude bolja film je baziran na istoimenoj noveli autora Cixina Liua, najpoznatijeg po književnom SF serijalu The Three-Body Problem. The Three-Body Problem predstavlja prvi roman u seriji (nominiran za neke od najprestižnijih žanrovskih nagrada – Nebula, Locus i John W. Campbell), kojeg čine još The Dark Forest i Death’s End, zajedno poznati kao trilogija Remembrances of Earth’s Past. Zanimljivo je da su se kinezi upravo s tom trilogijom probali okušati s visokoprofiliranim žanrovskim filmom, ali je došlo do određenih poteškoća. Najavljeno je čak šest filmova. Snimanje se odigralo još 2015. a prvi film je trebao izaći u srpnju 2016. godine. No u posljednje tri godine datumi su se samo pomicali, što radi velikih očekivanja od vizualnih efekata, što radi restrukturiranja kompanije Yoozoo Pictures koja je i započela projekt. U srpnju ove godine Amazon je pokušao osigurati prava za trilogiju, da bi je pretvorio u visokobudžetnu seriju, no čini se da prava i dalje ostaju u rukama Yoozooa, kako za bilo kakvu potencijalnu tv seriju ili film.

S neizbježnim uništenjem našeg sunca, ljudi su osmislil očajnički plan da sagrade ogromni propeler na samoj Zemlji kako bi potražili novi dom. Da se pripreme na putovanje od 2500 godina, moraju mobilizirati sve resurse da sve presele ispod zemljine površine dok postavljaju mehanizam da Zemlja napusti naš sunčev sustav prije nego bude prekasno…

Režiser The Wandering Earth, prvog visokobudžetnog kineskog SF filma je Frant Gwo. Glavne uloge tumače Qu Chuxiao, Li Guangjie, Ng Man-tat, Zhao Jinmai i Wu Jing.

The Wandering Earth u kina stiže u veljači 2019. godine.

The Wandering Earth

Check Also

SDCC: Prvi trailer za seriju Snowpiercer

TBS-ova igrana serija Snowpiercer na male ekrane stiže stiže u proljeće 2020. godine. Put do …

Spremite se za kraj svjetova u finalnoj sezoni The Man in the High Castle

Dok su fanovi SF-a proživljavali kolektivni šok (i to onaj pozitivni) nakon prikazanog trailera za …

Web Statistics