Home / Opasne vizije / Trailer za HBO-ov Fahrenheit 451 otkriva distopijski svijet gorućeg kaosa

Trailer za HBO-ov Fahrenheit 451 otkriva distopijski svijet gorućeg kaosa

HBO je objavio novi teaser trailer za tv adaptaciju kultnog distopijskog romana Fahrenheit 451 Raya Bradburyja. Režiser filma je Ramin Bahrani (99 Homes) koji je svojedobno izjavio da je nastojao biti što vjerniji temama obrađenim u predlošku, ali da je određene likove i dio radnje izmjenio kako bi modernizirao i osvježio priču. Scenarij potpisuju Bahrani i Amir Naderi (Vegas: Based on a True Story). Izvršni producenti su Bahrani, Sarah Green, Michael B. Jordan, Alan Gasmer i Peter Jaysen.

Za razliku od prijašnjeg teasera ovdje smo konačno dobili pogled na glavne protagoniste kao i svijet u koji će nas film uvesti i za sada čitava stvar izgleda vrlo obećavajuće. Čini se da nas očekuje priča koja će biti vrlo direktna, iznimno jaka i politički nabijena.

Radnja se odvija oko Guya Montaga, ‘vatrogasca’ koji polagano počinje preispitivati svoj posao spaljivača knjiga, svoju lojalost nadređenom i vladajućem totalitarnom režimu. U filmu Guy nije samo zadužen za spaljivanje svih knjiga na koje naiđe, nego i za zatvaranje onih koji se odupiru politici režima. Tema nije isključivo vezana uz knjige, njihovo uništavanje i provođenje politike neznanja, čitava kultura je u procesu erodiranja.

Glavne uloge tumače Michael B. Jordan (Black Panther), Michael Shannon (The Shape of Water), Sofia Boutella (The Mummy), Lilly Singh (Bad Moms), Laura Harrier (Spider-Man: Homecoming), Keir Dullea, Martin Donovan, Grace Lynn Kung i Jane Moffatt.

Fahrenheit 451 na HBO stiže u svibnju.

Check Also

AMC je objavio trailer za 3. sezonu serije Into the Badlands

Into the Badlands je AMC-ova postapokaliptična serija prepuna borilačkih vještina koja je na malim ekranima …

Plaćenik s lajavim ustima oformio je svoju superekipu u novom traileru za Deadpool 2

20th Century Fox je objavio novi trailer za Deadpool 2 redatelja Davida Leitcha (John Wick, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Web Statistics