Home / Videodrom / The Terror, pripremite se zaploviti zastrašujućim vodama

The Terror, pripremite se zaploviti zastrašujućim vodama

AMC-ova serija The Terror inspirirana je istinitom pričom i zasnovana na istoimenom romanu Dana Simmonsa iz 2007. godine. Očekuje nas deset epizoda ovog po svemu sudeći jezivog nadnaravnog trilera, u kojem ćemo pratiti misteriozne avanture brodske posade koja je prepuštena samoj sebi.

Radnja romana bazira se na zloj sudbini dva broda (HMS Erebus i HMS Terror) iz 19. stoljeća, zarobljenih u ledu na Artiku. Dok se grčevito bore za život protiv sve hladnijeg vremena i ledenjaka koji drobe korito broda, vukući ih polako sve dublje u more, napada ih i strašno natprirodno stvorenje, nezamislivih moći i veličine. Napada ih nasumično, nekad ostavljajući neprepoznatljiva, unakažena tijela a nekad ih odvodi u tamu leda.

Stvarna ekspedicija, organizirana 1845. godine, izazvala je brojne spekulacije jer je više od 120 članova posade nestalo pod neobjašnjenim okolnostima. Poslije gotovo 175 godina brodove su slučajno pronašle arktičke istraživačke grupe, 2014. otkriven je Erebus, a 2016. i Terror.

Izvršni producenti serije su Ridley Scott (Alien, Blade Runner), David W. Zuker (The Good Wife), Alexandra Milchan (The Wolf of Wall Street), Scott Lambert (Jane Got a Gun), Guymon Casady (Game of Thrones), David Kajganich i Soo Hugh (Under the Dome).

“The Teror otkriva rijetku kombinaciju fascinantne povijesti, kompleksnih likova, nepresušnog ljudskog duha i horora neotkrivenih svijetova. Nestrpljivo iščekujemo da zajedno s gledateljima isplovimo u ovu opasnu ekspediciju.” izjavili su David Kajganich i Soo Hugh.

Glavne uloge tumače Jared Harris (The Crown, Mad Men) kao kapetan Francis Crozier, Tobias Menzies (Outlander) kao kapetan James Fitzjames, Ciarán Hinds (Game of Thrones) kao John Franklin, Paul Ready (Cuffs) kao doktor Henry Goodsir, Adam Nagaitis (Suffragette) kao Cornelius Hickey, Nive Nielsen (The New World) kao dama Silence, Ian Hart (Neverland) kao Thomas Blanky i Trystan Gravelle (Mr. Selfridge) kao Henry Collins.

Serija je snimana u Budimpešti u Mađarskoj i Hrvatskoj na Pagu, a producirali su je Scott Free, Emjag Productions i Entertainment 360, u suradnji s AMC Studios.

The Terror na američki AMC stiže 26. ožujka, dok na AMC Hrvatska uplovljava 29. ožujka.

The Terror

The Terror

The Terror

The Terror

Check Also

Avengers: Endgame vraća se u kina s novim scenama!

Kada je Avengers: Endgame (Osvetnici: Završnica) incijalno stigao u kina nije imao niti jednu post-credit …

Iron Sky: The Coming Race konačno ima datum izlaska i novi trailer

Objavljen je najnoviji trailer za Iron Sky: The Coming Race, dugoočekivani nastavak SF parodije Iron …

Web Statistics