Home / Videodrom / Serije / Kingov The Stand pretvara se u seriju za CBS All Access

Kingov The Stand pretvara se u seriju za CBS All Access

Nova adaptacija Kingovog epskog postapokaliptičnog romana The Stand kuha se već godinama. Josh Boone (The Fault in Our Stars, The New Mutants) je vezan uz projekt još od 2014. godine, i inicijalno je scenarij razvijao za film, zatim su igri bila čak četiri filma, a potom je 2015. isplanirana mini serija koju bi u završnici popratio film. No stvari se i dalje mjenjaju, koliko god to zvuči nevjerojatno. Nove vijesti o potencijalnoj ekranizaciji Kingove uspješnice The Stand upućuju da se odustalo se od filma/filmova, kao i od serije s filmom, te se projekt sada razvija kao destosatna limitirana serija i to za CBS All Access. Navodno je i dalje uz projekt vezan Josh Boone, s čijem je scenarijem još za potrebe filma Stephen King bio iznimno zadovoljan. Također će i sam King sudjelovati u adaptiranju romana za potrebe CBS-ove serije.

The Stand je priča o slomu društva i civilizacije nakon izbijanja mutiranog sloja gripe koji je ubio više od 99% čovječanstva u razdoblju od nekoliko tjedana. Knjiga se usredotočuje na dvije skupine preživjelih – grupu koju vodi dobronamjerna 108-godišnja žena Majka Abagail i skupina koju vodi Randal Flagg, demonska, nadnaravna figura koja želi širiti kaos.

Zanimljivo je da smo već doživjeli jednu adaptaciju romana The Stand još 1994. godine. Bila je to solidno prihvaćena ABC-jeva mini-serija koja je ostarjela poprilično dobro. Možda još zanimljivija stvar je da čitava priča o novoj adaptaciji nije započela s Booneom 2014. nego 2011. godine kada su uz projekt bili vezani redatelj David Yates i scenarist Steve Kloves s planom za tri filma. Već s krajem iste godine Ben Affleck je upao na mjesto redatelja, i 2012. izjavio kako se materijal pokazao prilično teškim za adaptaciju. Novosti nije bilo sve do 2014. kada redateljsku stolicu preuzima gore spomenuti Josh Boone.

Roman The Stand izdan je još 1978. godine, a 1990. doživio je i prošireno izdanje. Hrvatski prijevod još nije izdan, no to bi se vjerojatno moglo promjeniti ako nova adaptacija konačno zaživi.

Check Also

Trailer za 3. sezonu serije Westworld obećava potpuno novi svijet

Svemu dođe kraj, pa tako i HBO-ovoj famoznoj, a sada s posljednjom sezonom i pomalo …

Vrijeme je za odabrati stranu u traileru za seriju His Dark Materials

Nakon teasera objavljenog u veljači BBC i HBO su sada plasirali i trailer za fantasy …

Web Statistics