Home / Opasne vizije / The Cured nudi drugačiji pogled na zombije

The Cured nudi drugačiji pogled na zombije

IFC Films je objavio trailer za film The Cured, redatelja i scenarista Davida Freynea. The Cured je svoju premijeru doživio na prošlogodišnjem Toronto Film Festivalu, a u američka kina stiže 23. veljače.

Radnja se odmotava nakon strašnih posljedica virusa koji je zaražene pretvarao u nešto poput zombija. Čovječanstvo se bori da bi obnovilo društvo duboko podijeljeno na one koji nikada nisu bili zaraženi i na one koji su podlegli virusu te su sada izliječeni. Lijek nije djelovao na sve, ali izliječeni se nakon par godina ponovo vraćaju u društvo koje ih većinom ne prihvaća najbolje jer se boje novog izbijanja zaraze. S druge strane ti isti izliječeni se osim društva koji ih ne prihvaća bore i s vlastitim osjećajem krivnje onoga što su činili kada su bili zaraženi.

The Cured je zapravo nastao kao posljednica kratkog filma The First Wave kojeg je također režirao Dave Freyne. Kratki film predstavlja nešto poput prikvela, u kojem je razrađena ta specifična vrsta zombija.

Glavne uloge tumače Ellen Page (Hard Candy, Flatliners), Sam Keeley (Anthropoid, In the Heart of the Sea), Tom Vaughan-Lawlor (Avengers: Infinity War, The Infiltrator) i Paula Malcomson (The Hunger Games, Ray Donovan).

Ekipa s portala io9 je već imala prilike pogledati film, te su napisali da predstavlja sviježi pogled na zombije. Da iako film nije preporodio zombi žanr da predstavlja značajan doprinos. Iako je ritam sporiji da nikad nije dosadan, te da je kompleksan, ali ne i naporan. Sve u svemu dali su mu ‘zdravu’ ocjenu.

The Cured

The Cured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Guillermo del Toro će konačno režirati animirani film Pinocchio

Guillermo del Toro je konačno našao idealno mjesto za svoj dugogodišnji strastveni projekt, animirani film …

Za Noć vještica Kino Tuškanac prikazuje Halloween i The Evil Dead

Kako bolje proslaviti Noć vještica nego s prigodnim horor klasicima, a Kino Tuškanac je ponudilo …

Web Statistics