Home / Inkal / Prvi pogled na strip serijal Alien 3, nastao prema nikad snimljenom scenariju Williama Gibsona

Prvi pogled na strip serijal Alien 3, nastao prema nikad snimljenom scenariju Williama Gibsona

Legendarni originalni scenarij za nikad snimljeni film Alien 3 Williama Gibsona je adaptiran u strip kojeg je izdao Dark Horse. Da, dobro ste pročitali, i još k tome stigao je prvi pogled na njega pa odmah možete dobiti neki dojam što vas očekuje. Nama je strip definitivno zapeo za oko, tim više što će nas povesti u avanturu s kultnim likovima poput Hicksa, Bishopa, Newt i Ripley. Ako se i vama sviđe dobra vijest je što je prvi broj ove stripovske miniserije već vani. Adaptaciju i crteže potpisuje Johnnie Christmas.

Nakon smrtonosnih događaja filma Aliens, svemirski brod Sulaco koji prevozi Ripley, Hicksa, Newt i Bishopa presreće the Union of Progressive Peoples. Ono što UPP snage ne očekuju je još jedan vrlo opasan putnik koji će izazvati kaos između dva vladina titana u njihovoj utrci da razviju ultimativno hladnoratovsko oružje za masovno uništenje…

William Gibson je kanadsko-američki autor kojem se pripisuje kiberpank kao podžanr SF-a. Svoju je karijeru započeo kasnih sedamdesetih, a njegova rana djela bavila su se istraživanjima učinka tehnologije, kibernetike i računalnih mreža na ljude. Cyberspace je popularizirao kao koncept u svojem debitantskom romanu Neuromancer iz 1984. godine. Gibson je upravo za Neuromancera dobio sve tri najznačajnije žanrovske nagrade: Huga, Nebulu i nagradu Phillip K. Dick. Bio je to prvi roman u povijesti koji je dobio sve tri “velike” nagrade za SF stvaralaštvo.

Alien 3

Alien 3

Alien 3

Alien 3

Alien 3

Check Also

Netflix lansira svoj prvi strip – The Magic Order

Izašao je prvi trailer za Neflixov serijal The Magic Order. S obzirom da trailer fantastično …

Naučite crtati svoje omiljene strip junake!

POZIV ZAINTERESIRANIM STRIP POČETNICIMA! S početkom 2018. kreće nova strip radionica ČETVRTKOM u Čitaonici i …

Web Statistics