Home / Videodrom / Serije / Star Trek se vraća na HRT – “Engage!”

Star Trek se vraća na HRT – “Engage!”

 

15032016_Star_Trek_The_Next_Generation_post

Fanove Zvjezdanih staza će sasvim sigurno razveseliti vijest o njihovom povratku na male ekrane s obzirom da su s istih izbivali već nekoliko godina.

Večeras se na treći program HRT-a vraća kultna serija Zvjezdane staze: Nova generacija koja nas vodi u 24. stoljeće, 78 godina nakon pustolovina prve posade broda Enterprise. Zapovjednik Enterprisea NCC 1701-D sada je Jean-Luc Picard koji sa svojom posadom putuje na udaljene planete u potragu za novim životnim oblicima i hrabro kroči ondje gdje nije bio nitko prije njega.

Zvjezdane staze: Nova generacija će se emitirati svakim radnim danom, u terminu 23:00 sata navečer, s reprizom tijekom idućeg dana, u jutarnjem terminu oko 08:00 sati. Prva, večerašnja epizoda (Encounter at Farpoint) je na rasporedu točno u 22:55 sati, dok nas repriza očekuje sutra, točno u 07:50 sati. Termin emitiranja i repriza nije baš najzahvalniji, ali fanovi su se na žalost već navikli da HRT-u Zvjezdane staze nisu nikad bile neki prioritet. Svejedno se veselimo povratku serije, iako je termin trebao biti bolji, a i moglo se krenuti prvo s Originalnom serijom pa nastaviti u revijalnom tonu. Tim više jer se ove godine obilježava 50. obljetnica originalne serije.

Serija Nova generacija je tijekom višegodišnjeg emitiranja osvojila mnoge nagrade. 1991. i 1998. osvojila je Saturnovu nagradu za najbolju žanrovsku TV seriju. Od osvojenih Emmyja ističu se mnogobrojne nagrade za kostimografiju, scenografiju, šminku, zvuk i vizualne efekte.

Check Also

In the Shadow of the Moon: neki zločini prkose vremenu

Netflix je objavio prvi, vrlo obećavajući trailer za film In the Shadow of the Moon. …

Dinosauri ulaze u naš svijet s Jurassic World: Battle at Big Rock

Prije tjedan dana, Colin Treworrow nas je iznenadio neočekivanom najavom za kratki film Jurassic World: …

Web Statistics