Home / Videodrom / Serije / Star Trek: Discovery – Sekcija 31

Star Trek: Discovery – Sekcija 31

Star Trek: Discovery je sudjelovao na svojoj prvoj konvenciji nakon prošlogodišnjeg New York Comic Cona i moramo reći da su nas ovaj vikend na WonderConu više nego uspješno zagrijali za drugu sezonu serije. Najveće iznenađenje kao i najzanimljivija stvar je bila objava obrisane bonus scene iz finala prve sezone koja je dala jasnu potvrdu povratka jedne od najkontroverznijih organizacija franšize – Sekcije 31. Originalno je scena bila dijelom samog finala, ali su u konačnici došli do zaključka da bi je bilo zgodnije pričuvati za neku prigodu poput WonderCona.

Sekcija 31 nam je prvi puta predstavljena u sklopu Zvjezdanih staza: Deep Space 9. Riječ je o autonomnoj diviziji tajnih operacija Zvjezdane flote, koja se bavi neslužbenim misijama, i to najčešće onima u koliziji s idealima Federacije.

Showrunner i izvršni producent Discoveryja Aaron Harberts izjavio je da će druga sezona iskoristiti priliku da točno pokaže kako se to Discovery uklapa u prime vremensku liniju. No isto tako je napomenuo da mu se sviđa ideja virenja u druge svemire s vremena na vrijeme. Također je najavio da nas u novoj sezoni očekuje lakši ton, s više istraživačkih i diplomatskih faza. Otkrio je i da ćemo saznati više o liku Sarua kojeg tumači Doug Jones. Točnije odmah na početku sezone će nas dočekati odgovori na pitanja poput što su točno i čemu služe njegove ganglije, te što predstavljaju u carstvu Terrana.

Iako još ne znamo koju će točno ulogu igrati Sekcija 31 u drugoj sezoni serije, pretpostavka je da će enigmatski likovi Mirror Georgiou (Michelle Yeoh) i Lelanda (Alan Van Sprang) imati ključne uloge za radnju. Tim više jer je sam glumac Alan Van Sprang (Shadowhunters) na panelu izjavio da će Sekcija 31 imati veliku ulogu u nadolazećoj sezoni, iako nije otkrio nikakve detalje.

Star Trek: Discovery
STAR TREK: DISCOVERY. Michelle Yeoh kao Philippa Georgiou; Alan Van Sprang kao Leland.
Star Trek: Discovery
STAR TREK: DISCOVERY. Michelle Yeoh kao Philippa Georgiou.
Star Trek: Discovery
STAR TREK: DISCOVERY. Alan Van Sprang kao Leland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Guillermo del Toro će konačno režirati animirani film Pinocchio

Guillermo del Toro je konačno našao idealno mjesto za svoj dugogodišnji strastveni projekt, animirani film …

Za Noć vještica Kino Tuškanac prikazuje Halloween i The Evil Dead

Kako bolje proslaviti Noć vještica nego s prigodnim horor klasicima, a Kino Tuškanac je ponudilo …

Web Statistics