Home / Videodrom / Serije / Star Trek: Discovery je pronašao svog Spocka

Star Trek: Discovery je pronašao svog Spocka

CBS All Access je službeno objavio kako je Star Trek: Discovery svojoj glumačkoj postavi pridodao Ethana Pecka, koji će postati treća inkarnacija Spocka u franšizi. Ethan Peck će tako tumačiti legendarni lik Vulkanca kojeg je proslavio pokojni Leonard Nimoy u TOS serijalu, a štafetu preuzeo Zachary Quinto u posljednja tri Star Trek filma.

Pecka smo za sada imali prilike gledati u Passport to Paris, That ’70s Show (kao mlađu verziju Kelsa), The Sorcerer’s Apprentice, 10 Things I Hate About You, In Time, Gossip Girl, Madam Secretary i The Curse of Sleeping Beauty. No najznimljivije je upravo to što je Peck unuk jedne od najvećih legendi Hollywooda, Gregoryja Pecka.

“U 52 godine na televiziji i filmu, u paralelnom i “mirror” svemiru, gospodin Spock ostaje jedini originalni član posade koji je sveprisutan u Star Trek franšizi. Legendarni Leonard Nimoy, a potom i briljantni Zachary Quinto, donijeli su neusporedivu humanost liku uvijek rastrganom između logike i emocije. Mjesecima smo tražili glumca koji bi poput njih ostvario svoju interpretaciju lika. Glumca koji bi, kao što su i oni, s lakoćom utjelovio Spockove nezamjenjive vrline, pored logike naravno: empatiju, intuiciju, suosjećajnost, ali i zbunjenost i čežnju. Ethan Peck je ušetao na audiciju sa svim tim kvalitetama, svjestan svoje odgovornosti koju ima prema Leonardu, Zacku i prema fanovima, i spreman da odgovori na taj izazov u svrhu zaštite i proširenja Spockovog nasljedstva. U tom duhu smo oduševljeni što mu možemo poželiti dobrodošlicu u našu obitelj.” – izjavio je Alex Kurtzman, izvršni producent Discoveryja.

Novi Spock će biti znanstveni časnik kapetana Christophera Pikea (Anson Mount), koji će u drugoj sezoni Discoveryja biti važan lik serijala.

Druga sezona serije Star Trek: Discovery na male ekrane stiže početkom 2019. godine.

Od ostalih vijesti iz ST franšize moramo spomenuti i to da se čini kako su procurili nazivi za dvije potencijale spin-off serije. Već je službeno potvrđeno da CBS All Access planira čitav niz serija, te da je cilj imati Trek sadržaj na servisu tijekom cijele godine. No u međuvremenu fanovi su detektirali kako su registrirani nazivi Star Trek: Reliant i Star Trek: Destiny. Zanimljivo je kako je CBS registracije predao na isti dan kada je najavljen Trek serijal smješten u razdobolje post-Nemesisa, s Patrickom Stewartom u ulozi Picarda. Postavlja se pitanje da li je jedan naslov namjenjen upravo za serijal s Picardom, ili su u pitanju nove serije?

Reliant, točnije USS Reliant (NCC-1864) je ime broda kojeg je Khan ukrao Federaciji u filmu Star Trek II: The Wrath of Khan, pa bi to moglo značiti seriju fokusiranu na Khana. No vrijedi spomenti da je upravo na USS Reliantu služio i zastavnik Picard.
Destiny je prilično generičko ime, ali treba istaknuti kako je to naslov trilogije Davida Macka, čija se radnja odvija upravo u post-Nemesis razdoblju.

Check Also

Netflix radi adaptaciju Millarovog strip serijala Reborn kojeg će režirati Chris McKay

Redatelj Chris McKay (The LEGO Batman Movie) će režirati adaptaciju stripa Reborn Marka Millara. Film …

Oscar 2019: Black Panther u utrci za najbolji film

91. izdanje dodjele filmskih nagrada Oscar svakako će biti atipično i drugačije nego prijašnjih godina. …

Web Statistics