HBO-ova serija Watchmen neće biti adaptacija niti nastavak

Damon Lindelof (Lost, The Leftovers, Star Trek 2009.) je putem Instagrama plasirao novosti vezane uz nadolazeću HBO-ovu seriju Watchmen. Ukratko njegov petodijelni post ukazuju na to da će serija biti smještena u moderno vrijeme i da neće biti direktna adaptacija originalne priče iz stripa.

Kao što možete i vidjeti, Lindelof je podijelio nešto osobnog uvida na njegovu prošlost s Watchmen stripovima, ali ono što će primarno zanimati ljubitelje stripa, a možda i serije je sljedeće:

“Nemamo nikakve želje adaptirati dvanaest svezaka koje su prije trideset godina stvorili gospodin Moore i Gibbons. Ta pitanja su svetinja i neće se u njih ponovo gaziti, niti ih rekreirati, ni reproducirati ili rebootati. Oni će se, međutim, remiksirati. Budući da su bas osnove na onim poznatim trakama jednostavno previše dobre i da bismo bili budale da ih ne uzmemo u obzir. Tih izvornih dvanaest izdanja su naš Stari zavjet. Kad je stigao Novi zavjet, nije izbrisao ono što je bilo prije njega.”

Lindelof nastavlja da on i njegovi kolege ne rade nastavak originalne priče, ali kako bi nastavili tradiciju djela kojim je nadahnuta, njihova serija mora biti izvorna. Mora postavljati nova pitanja i istraživati svijet kroz friški objektiv. Stoga je prema Lindelofu najvažnije da će nova serija biti suvremena.

“Stari zavjet aka originalni Watchmeni su bili specifični za osamdesete koje su obilježili Reagan, Thatcher i Gorbačov. Naši moraju rezonirati na frekvenciji Trumpa, May i Putina te konja na kojem jaše bez košulje… Neki od likova će biti nepoznati. Nova lica, što znači nove maske za njihovo prekrivanje. Također se namjeravamo ponovno uhvatiti ukoštac s čitavim prošlim stoljećem kostimiranih junaka, kroz iznenađujuće, ali opet poznate oči… i to je zapravo mjesto gdje ćemo najviše riskirati. Rizik je imerativ.”

Neposredno nakon Lindelofove objave na Instagramu izvuklo se teško oružje i saznali smo još novih informacija. Točnije sada znamo neka ključna imena koja će činiti glumačku postavu HBO-ovih Watchmena. Kako je prenio Variety ključne uloge će tumačiti Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens i Andrew Howard. Naglašeno je da će Regina King igrati glavnu ulogu, pa se postavlja pitanje hoće li možda doći do zamjene spola, ili s obzirom na novosti jednostavno dolazi u te cipele potpuno novi igrač odnosno igračica?

Kako vama ovaj remiks zvuči? Privlačno ili odbojno? HBO uglavnom radi kvalitetne serije, ali Watchmeni su tvrd orah, i čini nam se da ovaj pokušaj Lindelofa da nam približi svoju viziju baš i nije uspio, ili je to samo do nas?

Check Also

Bird Box Barcelona: prvi teaser trailer za Netflixov spin-off

Netflix je objavio prvi teaser trailer za Bird Box Barcelona, spin-off postapokaliptičnog horor filma iz …

Ahsoka: novi pogled i detalji serije!

Još od posljednje epizode serije Star Wars: Rebels, fanovi se pitaju gdje je nestao Ezra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics