Home / Videodrom / Kratki filmovi / Sci-fi London festival – pogledajte nagrađeni film

Sci-fi London festival – pogledajte nagrađeni film

Početkom svibnja održan je 11. londosnki Sci-fi film festival. Osim zanimljivog programa, Sci-fi London tradicionalno održava i 48 Hour Film Challenge. Zadatak je svakoga tko se prijavi na to natjecanje da napravi kratki film (cca 5 minuta) u dva dana. Svaki tim koji se prijavi dobije naslov, nekoliko dijaloga te listu predmeta koji se moraju vidjeti u filmu i potom su prepušteni sami sebi. Naravno, poželjno je da natjecatelji već imaju neku ideju, da su pripremili opremu i izvidili lokacije prije prijave.

Rezultati su zapravo fascinantni i često se iz tih kratkih filmova izrode ugovori za cijelovečernji film. Gareth Edwards je osvojio prvo mjesto 2008. godine, iz produkcijske kuće Vertigo films su mu ponudili ugovor i nastao je film Monsters – pristojan SF film koji je osvojio nekoliko nagrada.

Pogledajte sada uz prvonagrađenog, još i filmove koji su osvojili drugo i treće mjesto i vidjet ćete da se radi o solidnim ostvarenjima koja su potencijalno solidan materijal za dobre filmove koje bi mogli gledati i u kinu.

1. mjesto:  FUTURE INC.  (natjecatelj: Future Tense)

2. mjesto: 6 MINUTE JUMP (natjecatelj: Bughunt)

3. mjesto: EIGHT ITEMS (natjecatelj: Superluminal)

Check Also

Trailer za 3. epizodu 8. sezone serije Igra prijestolja – mrtvi su već stigli

Druga epizoda osme sezone serije Igra prijestolja je vrlo znakovito naslovljena A Knight of the …

Avengers: Endgame, novi spot otkriva prijetnju Thanosa i prvi pogled na Valkyrie

Najiščekivaniji film najuspješnije Marvelove franšize, Avengers: Endgame (Osvetnici: Završnica), koji donosi spektakularno finale kao posljedicu …

Web Statistics