Home / Videodrom / Serije / Ridley Scott priprema seriju prema romanu Dana Simmonsa The Terror

Ridley Scott priprema seriju prema romanu Dana Simmonsa The Terror

19022013_TerrorRidleyPostNakon što je odradio Prometeja, Ridley Scott je izjavio da mu je znanstvena fantastika jako nedostajala i da će ubuduće birati više takvih projekata. Uz nastavke Prometeja i Blade Runnera za veliko platno, Scott je kroz svoju producentsku kuću Scott Free TV odlučio realizirati i neke sf/fantasy/horor projekte za male ekrane.

Još iz 2010. godine datira vijest da priprema četverosatnu mini-seriju prema romanu Philipa K. Dicka Čovjek u visokom dvorcu. Projekt bi trebao zaživjeti na SyFy-u, a Scottu i Mackinnonu kao producentima se trebao pridružiti Frank Spotnitz, čovjek koji je radio na serijama X-Files, Harsh Realm i The Lone Gunmen. Trenutni status produkcije je nepoznat.

No, friška je novost da Scott producira seriju za AMC. Obzirom da je The Walking Dead AMC-u donio značajne prihode i prestiž, odlučili su se za još jednu ‘žestoku’ seriju. Kao predložak je uzet roman Terror (2007.) američkog pisca Dana Simmonsa (Hiperion). Riječ je o horor romanu koji prati sudbinu posade dvaju brodova, HMS Erebus i HMS Terror koji su nestali u Arktičkom bespuću, a posljednji put su viđeni 1826. godine. Brodovi nikada nisu pronađeni, a sudbina mornara je bila strašna – umirali su od zime, gladi, a zahvatilo ih je i ludilo kanibalizma, što se kasnije saznalo od lokalnih Inuita. Simmons je priču nadogradio, pretvorivši je u horor u kojem posadu proganja čudovište nazivom Tuunbaq iz eskimske mitologije.

Scott se čini dobar izbor za ocrtavanje karaktera zarobljenih u bijelom paklu koje proganja mitsko čudoviše (Alien obrazac par exellance), pa se nadamo da će scenarist David Kajganich (koji adaptira i The Stand za Warner Bros.) odraditi dobar posao koji bi mogao Ridleya Scotta natjerati da se primi i režije. Kada bi se prva epizoda mogla premijerno prikazati još nije poznato.

Check Also

Star Trek: Picard je vrlo svjež, prema ocjeni na Rotten Tomatoes!

Na našu recenziju serije Star Trek: Picard ćete se još malo morati strpiti, no sigurni …

Captain Marvel 2 je sada i službeno u razvoju!

Marvel se za Captain Marvel 2 odlučio maknuti iz devedesetih, i preseliti u sadašnje vrijeme …

Web Statistics