Home / Videodrom / Serije / Razvija se igrana serija Final Fantasy

Razvija se igrana serija Final Fantasy

Ikonska video igra Final Fantasy uskoro stiže na male ekrane kao igrana serija. Sony Pictures Television, Square Enix i Hivemind (koji producira The Expanse za Amazon i Netflixovu nadolazeću seriju The Witcher) će producirati seriju smještenu u svijet Final Fantasyja.

Jason F. Brown (The Expanse), Sean Daniel (The Mummy) i Dinesh Shamdasani (Bloodshot) će producirati seriju za Hivemind. Ben Lustig i Jake Thornton su izvršni producenti i scenaristi. Serija je tek u stadiju razvijanja, još nema službeni naslov, niti dom (mrežu ili streaming platformu), ali kako Hivemind s Amazonom ima “first-look” ugovor, tamo je trenutno najizglednije da će i završiti, ako naravno Amazon ne odbije projekt.

Priča će biti smještena u setting Eorzee, regije svijeta Hydaelyna, prvi puta predstavljene u online igri Final Fantasy XIV. Za sada je o seriji poznato vrlo malo detalja. No zna se da će se pojavljivati neki poznati likovi (uključujući i neku verziju Cida, lika koji se pojavljuje u gotovo svakom projektu Final Fantasyja), poznate lokacije i chocobosi. Radnja će u fokusu imati sukob između magije i tehnologije, i nastojanje da se ostvari mir.

Iako je ovdje riječ o prvom pokušaju adaptacije u igranu seriju, Final Fantasy je tijekom godina doživio nekoliko animiranih filmova, kao i originalnu priču Final Fantasy: The Spirits Within iz 2001. godine.

Prva Final Fantasy igra se pojavila 1987. godine, a franšiza je doživjela čak 15 iteracija do sada.

Check Also

Marvelove Serije She-Hulk i Moon Knight dobile prve scenariste

Marvel Studios ovih su dana unajmili scenariste Jessicu Gao i Jeremy Slatera za rad na …

David F. Sandberg ekranizirat će horor strip The Unsound

David F. Sandberg, redatelj superherojskog filma Shazam! te horor filmova Lights Out i Annabelle: Creation, …

Web Statistics