Home / Videodrom / Razbijači mitova razbijaju Zvjezdane ratove

Razbijači mitova razbijaju Zvjezdane ratove

16042014_MythbustersStarWars_post

Domaći Discovery Channel započinje uskoro s emitiranjem 9. sezone popularnog serijala Razbijači mitova (Mythbusters). Stručnjaci za specijalne efekte, Adam Savage i Jamie Hyneman koriste se znanstveno-tehnološkim metodama da bi provjerili valjanost tračeva, filmskih scena, vijesti i inih urbanih legendi u razdvajanju činjenica od fikcije.

Nova sezona će započeti specijalnom epizodom posvećenom Zvjezdanim ratovima u subotu 19. travnja u 17:10 pod nazivom Razbijači mitova: Zvjezdani ratovi: Osveta mitova. Naravno, dotaknut će se samo epizode IV, V i VI.

Tako će Adam i Jamie uz svesrdnu pomoć svoje ekipe provjeriti može li onako jednostavno i pod pritiskom Luke doista prebaciti sebe i Leiu preko ponora samo pomoću kuke koju izvuče iz pojasa? Potom će ispitati bi li Hanu bilo moguće spasiti Luka od hladnoće stavljajući ga u rasporenog Tauntauna i mogu li dva balvana Ewoka uništiti sofisticirano oklopno hodajuće oružje Imperije. Naravno uz dobru dozu zafrkancije i humora spomenuti ‘mitovi’ će biti temeljito provjereni.

U devetoj sezoni između ostalog Razbijači mitova od redatelja Jamesa Came­rona traže da im objasni zašto Rose i Jack nisu podijelili splav i preživjeli poto­nuće Titanika, te istražuju je li micanje mrtvog tijela doista lako kao što izgleda na filmu. Provjeravaju i mit iz Prvog svjetskog rata: može li ugao rova usporiti udarni val i spasiti život nekom vojniku? Adam i Jamie izvode svoju do sada na­jopasniju vratolomiju, pokušavajući voziti motocikl preko jezera. Uz to, Kari, Grant i Tory surfaju na dasci na raketni pogon i doznaju je li moguće pobjeći iz visokog hotela uz pomoć improviziranog padobrana. Hoće li njihovi padobrani kućne izrade prkositi gravitaciji, ili ih ostaviti u slobodnom padu?

Check Also

Snowpiercer: stigao je novi trailer i poster!

Nakon svih nedaća i godina kojih se radilo na projektu, serija Snowpiercer konačno ima postavljen …

Putovanje počinje u novom promu i isječku za Star Trek: Picard!

Novi promo za Star Trek: Picard ne pokazuje previše, ali je iznimno dobro čuti kako …

Web Statistics